Det var den 30 år gamle Leif Inge Høvik fra Trondheim som døde på sykehuset i dag, opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding klokken 18.18. Han var en av de tre ansatte som ble kritisk skadd i den eksplosjonsartede brannen på Øysand i Melhus tirsdag ettermiddag.

- Han etterlater seg samboer og ett lite barn. Han var bosatt i Trondheim, sier lensmann Monica Brækken i Melhus til Adressa.no.

Pårørende er varslet og samtykker i at navnet blir offentlig kjent.

Les flere saker om brannen her.

- En kjempekollega

Ifølge Haukeland universitetssykehus døde han klokken 13.30 onsdag ettermiddag.

En av de ansatte ved Trondheim bil-demontering forteller at Høvik var en arbeidsom kollega.

- Han var en kjempekollega. Jeg jobbet sammen med ham i seks-sju år, og han hadde fin humor. Han vil bli sterkt savnet, sier den ansatte til adressa. Han ønsker å være anonym.

Den ansatte ble vitne til at Høvik kom sterkt skadd ut av bygningen.

Ukjent årsak

Årsaken til den dramatiske brannen er fortsatt ikke kjent. Politiet opplyste tidligere i dag at de har flere teorier om hvorfor brannen startet. Det vil først bli gjennomført åstedsundersøkelser på branntomta i morgen.

- På en slik arbeidsplass er det naturlig at det er masse bildeler, kjemikalier og drivstoff. Det var en eksplosjonsartet brann, og hvorfor det eksploderte er det vi nå håper å avdekke. Vi jobber ut i fra flere hypoteser, men ønsker ikke å spekulere i hva som kan ha skjedd, sa lensmann i Melhus Monica Brækken til adressa.no tidligere i dag.

To kritisk skadd

De to andre som ble kritisk skadd behandles fortsatt på sykehuset i Bergen. Dette er en mann i 20-årene og en mann i 40-årene.

Lensmann Monica Brækken forteller onsdag kveld i 20-tiden at tilstanden fremdeles er kritisk for begge.

Også i 2009 ble Trondheim bil-demontering rammet av brann. Da brøt det ut en kraftig brann i bilvrakene på tomta til bilopphuggeriet.

ADRESSA PLUSS: Rammet av brann to ganger på seks år

Leif Inge Høvik fra Trondheim døde av skadene han fikk i brannen. Han etterlater seg samboer og ett lite barn. Foto: privat (gjengitt med tillatelse fra familie)
Brannen ble etter hvert slukket av brannvesenet. Foto: stian rodal
Brannen startet i hovedbygningen til Trondheim bil-demontering AS. Foto: håvard haugseth jensen