- Dette er et mareritt som har skjedd på ordentlig. Det er helt ubeskrivelig. Alt skjedde veldig fort, sier daglig leder Belinda Skibnes Ramberg (41) til adressa.no.

Sterkt preget forteller hun om hva som skjedde forut for eksplosjonen. Det var seks ansatte i kontorbygget på Trondheim Bil-demontering da de hørte en lyd.

- Vi hadde stengt for dagen og flere hadde dratt hjem. Vi var fem personer som sto igjen og pratet sammen ved resepsjonen. I tillegg satt det en og spiste på spiserommet. Vi hørte da et dunk fra miljøbygget - en uvant lyd. En av oss sprang ut, og jeg så på reaksjonen hans at noe hadde skjedd. Vi sprang da alle ut for å se, sier Skibnes Ramberg til adressa.no.

Bensin rant ut

En 1200 liters ståltank med bensin hadde bikket litt på siden og bensin rant ut, beskriver 41-åringen.

- Dette var ingen krise i seg selv, fordi dette skjedde i et rom hvor vi hadde sluk og lukket oppsamling. Jeg sa at «vi må stoppe det». En flyttet unna en hjullaster, mens jeg sprang for å hente en slags spon som vi bruker. Dette for å stoppe den rennende bensinen. Vi trodde ikke det var noen fare forbundet med dette, men håndterte det raskt likevel, sier hun.

Det var da hun for andre gang sprang for å hente spon på lageret like ved miljøbygget at det smalt.

- En av kollegaene mine var på vei ut da det skjedde. De tre som ble kritisk skadd var inne i bygget da det eksploderte. Nå er en død, sier hun stille, og legger til:

- De var midt inne i det, og det var eksplosjonsartet brann. Dette var et forferdelig tragisk uhell.

- Så det var bensinen som tok fyr?

- Ja, det må det ha vært, og det må ha vært gasser der - kanskje på grunn av at det rant bensin, sier hun.

Torsdag skulle bedriften egentlig ha bilpressing, og de hadde derfor tappet unna bensin. Ståltanken var av den grunn ganske full.

- Brukte dere truck i miljøbygget?

- Ja, det var en felles avgjørelse i situasjonen. Vi kjørte truck for å få løftet opp tanken. Men hva som er årsaken til brannen - det må de som kan dette svare på, sier den daglige lederen, og legger til at hun ikke vet hvorfor bensintanken bikket.

Sammen med kollegaene på utsiden sprang Skibnes Ramberg for å hjelpe de skadde etter eksplosjonen.

- Vi gjorde det vi kunne for dem, sier 41-åringen.

- Solid kollega

Onsdag ble det kjent at den ene, 30 år gamle Leif Inge Høvik fra Trondheim, døde av skadene.

- Leif var en veldig ryddig mann med en kjempe ordenssans. Han var veldig dyktig, solid og en trivelig kollega. Han begynte å jobbe her som unggutt, og har vært en viktig brikke for at bedriften er så bra som den er, sier den daglige lederen.

Det er ni faste ansatte ved den lille bedriften - alle venner; en sammenspleiset gjeng, beskriver Skibnes Ramberg.

- Hva skjer med bedriften nå?

- Det tenker jeg ikke på nå. Nå tenker jeg på å ta vare på de pårørende og kollegaene mine, og gjør bare det som må gjøres, sier 41-åringen.

- Nå håper vi bare at det går bra med de to andre som er skadd.

Onsdag møttes de ansatte med kriseteam fra Melhus til stede, og de skal ha et nytt møte fredag. Hver enkelt får i tillegg tilbud om profesjonell hjelp etter den tragiske hendelsen, forteller Skibnes Ramberg.

Bekrefter opplysninger

Melhus lensmannskontor etterforsker saken og gjorde undersøkelser på brannstedet onsdag.

- Vi sikret oss foto og observerte, men det er ikke sikkert vi får startet de tekniske undersøkelsene før neste uke. Vi må være trygge på at bygningen er sikret, og at det ikke er gasser igjen, sier lensmann Monica Brækken til adressa.no torsdag.

Hun bekrefter at politiet også har opplysninger om at en bensintank veltet.

- Vi må være ryddig når vi innhenter opplysninger, og kan ikke nå konkludere med brannårsaken. På hvilken måte brannen startet, og hva som er grunnen til eksplosjonen. Vi prøver å danne oss et bilde, men kan ikke konkludere, sier hun.

Fortsatt kritisk

De tre skadde ble innlagt på brannskadeavdelingen på Haukeland Universitetssykehus tirsdag kveld. Da var de kritisk skadd.

Onsdag ble det kjent at Leif Inge Høvik døde av skadene.

Torsdag morgen opplyser sykehuset i en pressemelding at tilstanden til de to andre mennene fortsatt er kritisk. Det dreier seg om en mann i 20-årene og en mann i 40-årene.