Mannen ble forrige lørdag varetektsfengslet i Sør-Trøndelag tingrett i to uker, hvorav den første uken er med brev- og besøksforbud.

Motstridende forklaringer

Det var forrige torsdag at mannen i 20-årene ble pågrepet og siktet for to forhold i straffeloven. Siktelsene gjelder straffelovens paragraf 192a, som innebærer å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller ved truende atferd, samt straffeloven 195 første ledd som innebærer samleie med barn under 14 år.

I kjennelsen fra tingretten heter det at det foreligger to helt motstridende forklaringer i saken ettersom siktede fullstendig benekter at han på noen måte skal ha hatt noe seksuelt forhold til fornærmede, mens den fornærmedes forklaring er grunnlaget for siktelsen.

Forklart seg om flere overgrep

Fornærmede har i dommeravhør forklart seg om saken, men ifølge kjennelsen er retten til dels enig med siktedes forsvarer at tidsangivelsene for de påståtte seksuelle handlingene kan være noe vanskelig for siktede å forsvare seg mot, da tidspunktene ikke er særlig konkret angitt. Blant annet nevnes det på sensommeren og på slutten av sommerferien i 6.-7. klasse. Men det er også andre mer konkrete tidsangivelser som en bursdagsfest.

- Alvorlig sak

Men retten mener forklaringen til fornærmede med hensyn til tid og sted og detaljer forøvrig er tilstrekkelig til at kravet om skjellig grunn til mistanke er oppfylt.

- Vi etterforsker dette som en voldtektssak. Det er klart vi ser alvorlig på saken, sier Nina Flo Mørkved, etterforskningsleder ved voldtektsteamet ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Fosna-Folket, som først omtalte saken.