En 22 år gammel brite erkjenner straffskyld i en voldtektssak i Malvik fra mai 2013. Det var først denne uka han ble utlevert til Norge etter å ha sittet varetektsfengslet i Manchester siden pågripelsen i september i fjor.

Voldtatt på vei hjem

Voldtekten skal ha skjedd da kvinnen var på vei hjem fra fest ved 04-tiden, natt til 19. mai i 2013. Kvinnen har forklart at hun ble overfalt og voldtatt av en ukjent mann i Vikhovlia. Flere vitner ble avhørt og politiet fikk en god beskrivelse av den mistenkte. Mannen ble pågrepet i Manchester i september i fjor, og har sittet varetektsfengslet siden.

Ifølge Malvik-Bladet var det først denne uken han ble utlevert til Norge.

Ingen fare for oversoning

Fredag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 192a, som innebærer å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller ved truende atferd. Tingretten kom fem til at tiltalte kan holdes fengslet i fire nye uker, men denne gang skjer det altså i Norge.

Selv om han har sittet i varetekt i England siden september i fjor mener retten at det ikke er fare for oversoning, da han risikerer straff av ikke ubetydelig lengde.

DNA-funn

Advokat Terje Engebretsen opplyser at den varetektsfengslede klienten ikke husker å ha begått voldtekt.

- Han husker ikke noe av det som skjedde, men ut fra de opplysningene han har fått omkring saken, så erkjenner han seg skyldig etter tiltalen, sier forsvareren til adressa.no.

Ifølge kjennelsen er det gjort DNA-funn fra tiltalte på den fornærmede.

- Ventet på utlevering

Nina Mørkved leder for voldtektsteamet ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyste til adressa.no tidligere i dag at en utenlandsk statsborger skulle fremstilles for fengsling i Sør-Trøndelag tingrett i dag.

- Det var i med bakgrunn i DNA-treff at politiet fant fram til ham. Saken er ferdig etterforsket og vi har ventet på utleveringen, sa Mørkved.