Målet er å få i gang drift i det store sink- og kobberfunnet i Hessdalen. Området det er snakk om ligger i tilknytning til Forolhogna Nasjonalpark.

–Vi er glade for å kunngjøre denne avtalen. I samarbeid med et britisk selskap ønsker de å starte et nytt gruveselskap i vårt område, sier styreleder i Hessjøgruva AS, Gudbrand Rognes.

Sendte ut børsmelding

I en børsmelding sendt ut tidligere i dag kunngjør Intex Resources ASA at de har inngått avtaler med britiske North Atlantic Minerals Ltd. og Hessjøgruva AS. Administrerende direktør i Intex Resources, Henno Grenness, sier til Adressa.no at de i lang tid har vurdert å gå inn i prosjekter i Sør-Trøndelag. Selskapet er i dag tungt involvert i et stort gruveprosjekt i Mindoro på Filipinene.

–Nå har vi definert en strategi som kan trekke prosjektet videre, sier Grenness.

Eies av kommunen

Det er i dag Holtålen kommune som eier utvinningsrettighetene til prospektet i Hessdalen. Funnet ble gjort på 1970-tallet, men har siden ligget brakk. I 2011 ble det nye selskapet Hessjøgruva opprettet for å få fart på prosjektet. Undersøkelser som er gjort viser at funnet inneholder ca. tre millioner tonn kobber- og sinkmalm.

Rognes, som også er varaordfører i kommunen, legger ikke skjul på at de i lang tid har jaktet på både finansielle- og industrielle investorer for å utvikle prosjektet videre.

Flere lisenser

Grenness i Intex Resources sier selskapet sitter på store datamengder over de geologiske mulighetene som finnes i Sør-Trøndelag. Både Intex Resources og det britiske gruveselskapet har ifølge direktøren sikret seg rettigheter til flere lisenser i rørosregionen, uten at han vil gå inn på hvilke områder det er snakk om.

–Vår plan er å se på disse lisensene sammen. Det er såpass spennende at vi ønsker å se på totaliteten sammen med Hessjøgruva, sier Grenness.

–Når vil vi eventuelt se konkret arbeid på bakken i dette området?

–Det er målet vårt å komme dit, men om vi gjør det vet vi ikke før i juli. Akkurat nå gjør vi en due diligence, en selskapsgjennomgang, sier Grenness.

Ligger i nasjonalparkområde

De tre lisensene som tilhører Hessjøgruva AS ligger i Holtålen kommune, 17 km nordvest for Røros. Området ligger i tilknytning til Forolhogna Nasjonalpark. Ifølge styreleder Gudmund Rognes ble det i sin tid lagt inn forutsetninger om at mineralressursene skulle kunne utnyttes da nasjonalparken ble opprettet.

–Vi håper at det nye selskapet får sin adresse i Holtålen kommuneMineralindustrien har vært i oljeskyggen. Nå har vi tro på at det kan reise seg og kan bli til gagn for lokalsamfunnet, sier Rognes.

Direktør Grenness understreker at de er i dialog med offentlige myndigheter om prosjektet og sier de ønsker å samarbeide med alle parter.

–Vi skal gå forsiktig frem og ønsker ikke å komme i konflikt med noen. VI skal for eksempel ikke gå i konflikt med reindriftsområder eller drive prosjekter i beiteområder, sier han.

- Vi håper på sikt å kunne bidra til at det blir vekst og nye arbeidsplasser i regionen rundt et spennende mineralprosjekt, sier administrerende direktør Henno Grenness i gruveselskapet Intex Resources. Foto: GORM K GAARE
Styreleder Gudbrand Rognes i Hessjøgruva AS er glad for at selskapet nå har inngått en avtale med en tung partner som kan hjelpe til med å få i gang gruveprosjektet. Foto: Foto: Privat