Frostating lagmannsrett forkastet fredag 34-åringens anke.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 204a, som blant annet omhandler besittelse og deling av materiale der barn blir utsatt for overgrep. Han har også erkjent oppbevaring av ulovlig materiale.

Bevisforspillelse

Den 34 år gamle læreren fra en kommune i Sør-Trøndelag ble torsdag varetektsfengslet i to uker med full isolasjon av Sør-Trøndelag tingrett. Mannen anket og fredag behandlet lagmannsretten fengslingsspørsmålet. I likhet med tingretten, mener de at mannen vil kunne forspille bevis på frifot.

Det er imidlertid ikke bevis som gjelder det 34-åringen selv er siktet for lagdommerne tenker på. Bevisforspillelsen knytter seg til evt. andre mulig impliserte i samme sak.

«Lagmannsretten legger til grunn at det beslaglagte materialet hos NN (den siktede læreren journ.anm.) kan inneholde informasjon om personer som f.eks. gjennom deling har medvirket til oppbevaring», heter det i kjennelsen.

Chattet om datteren

adressa.no skrev torsdag om hvordan læreren i samtaler med en 50-åring på nettet diskuterte overgrep mot sin tre år gamle datter.

- De to har hatt en ganske langvarig dialog på nettet. Der snakket de om datteren til 34-åringen, som er tre år. De diskuterte frem og tilbake hvordan de kunne bruke datteren for at 50-åringen skulle bli tilfredsstilt, sa politiadvokat Heidi Melø fra Sør-Trøndelag politidistrikt da læreren ble fremstilt for varetektsfengsling i tingretten.

Læreren ble konfrontert med disse påstandene under fengslingsmøtet. Han erkjente at gjengivelsen av chattingen mellom de to var riktig.

- Men jeg har aldri tenkt at det skal skje i virkeligheten, sa han.

- Det handlet bare om chatting fra min side.