Motorsykkelføreren, en mann i 20-årene, er alvorlig skadd, og ligger på St. Olavs Hospital. Ulykken skjedde søndag ettermiddag.

Travelt etter ulykken

Klokka 09.15 onsdag formiddag la Orkdal og Agdenes lensmannskontor ut en oppdatering på sin Facebook-side.

«Vi trenger å komme i kontakt med førere eller passasjerer i biler på østsiden (mot Fannrem sentrum) som kjørte mot eller stanset før overgangen. Også andre vitner som så ulykken søndag 28. juli fra utsiden av toget bes kontakte oss enten på PM på vår side eller pr. telefon 02800. Spør etter lensmannskontoret når du ringer.»

Politibetjent Viggo Hansen forteller Adressa.no at det ble svært hektisk like etter den alvorlige ulykken.

- Det var mange gjøremål. Vi hadde en skadd pasient, det brant i toget, og vi skulle ta ned et helikopter. Vi klarte ikke å huke tak i alle vitnene vi skulle ha snakket med, sier han.

Avhørt vitne i dag

Hansen forteller at politiet fikk forklaringer fra vitner som hevder at motorsykkelen hadde kjørt forbi flere biler frem mot overgangen.

- Det er hovedsakelig førere og passasjerer i disse bilene vi er ute etter. Det kan være snakk om to eller flere biler som sto der. Dessuten skal det også være et eldre ektepar som var gjester på Vertshuset Fannarheimr som skal ha sett noe. De ønsker vi også å snakke med, sier han.

Flere vitner har sagt at de synes hendelsen var traumatisk, og det var derfor ikke så enkelt å huske verken antall, bilmerke eller farger på kjøretøyene. Politiet vil også snakke med eventuelle gående vitner eller folk som satt og solte seg og som observerte hva som skjedde like i forkant av ulykken.

- Jeg har fått avhørt ett vitne i dag, men vi er fortsatt interessert i å snakke med flere som kan ha opplysninger, understreker han.

MC totalvrak

Foreløpig ønsker ikke politiet å si så mye om hendelsesforløpet, men Hansen kan bekrefte at motorsykkelen traff toget bak lokomotivet.

- Saken skal etterforskes så bredt som mulig, og vi ønsker saken best mulig belyst, forklarer Hansen.

MC-føreren har ikke blitt avhørt ennå, men det er også noe politiet ønsker å få gjennomført før de oversender saken til påtalemyndighet.

Det er ikke bestemt om det blir en teknisk kontroll av den smadrede motorsykkelen.

- Den er det svært lite igjen av. Den var som en sammenrullet klump av metall, og kunne sammenlignes med en bil som hadde vært i en bilpresse, forklarer Hansen.