Da Cris Robert Aae flyttet fra Bergen til Løkken kjente han ingen. Som alenepappa til tre jenter ville han gi barna sine litt trygghet og stabilitet før skole- og barnehageoppstart i høst, og bestemte seg for å legge ut en melding på Facebook.

- Jeg tenkte: jeg får bare ta kontakt. Men det har jo fungert mye bedre enn jeg trodde, sier han.

Stor pågang

Etter at han la ut meldingen onsdag formiddag, har responsen vært overveldende. Det har kommet både hyggelige kommentarer og meldinger i innboksen.

- Det har vært stor pågang, jeg har fått melding fra 12-13 stykker. Vi har truffet to i går og to i dag, og så skal seksåringen på fotballtrening med guttene som starter i samme klasse på mandag, sier Aae.

Ville bo på landet

Aae kommer opprinnelig fra Orkdal, men har bodd i Bergen i 27 år. Da det kom et jobbtilbud i hjemtraktene, var valget lett. Sammen med Isabelle (6 år), Martine (4 år) og Sofie (22 mnd) pakket han sakene og flyttet til Løkken.

- Å bo på landet er en helt annen tilværelse enn å bo i byen. Jeg synes det er fint at barna får oppleve barndommen slik som jeg opplevde den. Så lenge de har det godt, så har jeg det godt, sier han.

Åpent og raust miljø

Eindride Einum er seksjonssjef for oppvekst og kultur i Meldal kommune, og er ikke overrasket over at familien er blitt tatt godt imot.

- Lokalmiljøet er åpent og raust. Vi ser det også når vi nå får flyktninger for første gang, de blir veldig godt mottatt, sier han.

Einum sier at de pleier å ha egne fellesmøter i forbindelse med oppstart i barnehage og skole, men at nærmiljøet er en viktig bidragsyter.

- Det er veldig bra at de fikk god respons på Facebook. Det kan vi ta med oss, kanskje kan kommunen gjøre noe med det verktøyet også, sier han.

Foto: Skjermdump, Facebook