Navn: Julie Larsen

Alder: 26 år

Yrke: Bilmekaniker, Motortrade

Fra: Trondheim

Hvorfor valgte du dette yrket?

- Jeg var ikke sikker på hva jeg skulle bli, så jeg tenkte å ta almennfag på videregående. Men så bestemte jeg meg for å gjøre noe som var litt mer spennende og annerledes. Jeg hadde alltid vært interessert i biler, men kunne ingenting om dem. Enkelte syntes det var veldig uvanlig at jeg endte opp med å velge bilfag, og lurte på om jeg ville klare det. Men det gikk veldig fint, og det var artig å lære om bil. Jeg er glad for at jeg valgte et studieløp etter hva jeg trodde ville bli spennende å lære om.

Hva er det beste med ditt yrke?

- Det beste er at det er så mange forskjellige oppgaver innenfor faget. Man har mulighet for å spesialisere seg for det man synes er mest interessant. Jeg er tekniker, og sjekker blant annet elektriske feil på bilene. Det synes jeg er artig.

Hva er det vanskeligste med å være kvinne i et utradisjonelt yrke?

- Jeg synes skoleårene på Teknikk og industriell produksjon (TIP) var tøffere enn etter jeg kom ut i arbeidslivet. På skolen lå det mange forventninger til hvordan man skulle være som jente, og siden vi var bare tre-fire jenter av i alt 70 elever så fikk vi mye oppmerksomhet. Når man er 16-17 år er jo det litt spennende, men det ble fort at fokuset på fagene forsvant. Men når jeg kom i jobb ble det annerledes. Da jeg begynte i Motortrade var jeg eneste jente, og mange syntes det var litt rart. Jeg også. Men etter noen måneder var det like normalt at Julie jobbet der som at Lars gjorde det.