- Folk som kommer på besøk hit, sier det er så fint her at det ser ut som postkort. Det er mange som bare venter på at det skal komme en enhjørning ut av landskapet, sier Elisabeth Nordeng Aanes, gründer av Saga og Nord Photography.

Elisabeth Nordeng Aanes og venninnen kjørte i 2009 langs Den Gyldne Omvei, da hun fikk øye på et gammelt sagbruk. Hun falt pladask for stedet, som lå idyllisk til nede i vannkanten, og bestemte seg for at dette var et sted hun kunne få utløp for sin kreativitet.

- Jeg kom hit ved en tilfeldighet og ble forelsket i plassen med en gang. Jeg har Norges beste utsikt, sier Aanes.

Følg elsykkelpatruljen på deres tur i Inderøy her.

«Duracell-kanin»

Den kreative nordlendingen åpnet i 2012 senteret Saga på Inderøy i Nord-Trøndelag. Senteret er et kreativt senter for fotografi med verdenskjente fotografer som forelesere.

- Jeg ønsket å skape et senter som inspirerer og hvor folk får ro i sjelen av vakre naturopplevelser.

Til vanlig bor Aanes i Steinkjer, men det er ikke der hun tilbringer mesteparten av tiden sin.

- Jeg er mest her på Saga, det er alltids noe som må gjøres. Jeg er en liten Duracell-kanin, sier Aanes.

Vant til å gjøre alt selv

Inderøy kommune har et kurs de kaller for InderøyVert. Det er et opplæringsprogram for ansatte i reiselivet og servicebedrifter med fokus på vertskap og lokalkunnskap.

Dette er et tilbud Aanes har benyttet seg av.  I sommer har hun fått hjelp av en videregående elev, noe hun setter veldig stor pris på.

- Jenny som jobber for meg nå er helt fantastisk. I begynnelsen var det litt uvant fordi jeg er vant til å gjøre alt selv, men så kom jeg på at jeg kunne høre med Jenny om hun kunne vaske gulvet. Jeg har jo faktisk betalt henne for det, ler Aanes.

Aanes er en samler, og har innredet lokalene stort sett med ting fra den lokale bruktbutikken på Røra. Foto: Kristine Lindebø