Læreren fra Sør-Trøndelag har sittet totalt tre uker i varetekt, under full isolasjon.

Først ble han varetektsfengslet i to uker av Sør-Trøndelag tingrett. Han anket avgjørelsen, men Frostating lagmannsrett forkastet anken. Etter at politiet begjærte ham fengslet i ytterliggere én uke, besluttet tingretten forrige uke forlenget varetektsfengsling.

I en tekstmelding til adressa.no opplyser politiadvokat Heidi Melø at de ikke vil be om ytterliggere fengsling. Dermed blir 34-åringen løslatt i dag.

«Hvor langt er du villig til å la meg gå?»

34-åringen er lærer ved en skole i Sør-Trøndelag. Han er siktet etter straffelovens paragraf 204a, som blant annet omhandler besittelse og deling av materiale der barn blir utsatt for overgrep eller materiale som seksualiserer barn.

I en chattesamtale med en 50-årig trondhjemmer skal blant annet de to ha diskutert overgrep mot lærerens tre år gamle datter.

- Hvor langt er du villig til å la meg gå? spurte 50-åringen læreren, som nå løslates.

Les alt om overgrepsbilde-saken her.

- Handlet om chatting

Læreren ble konfrontert med disse påstandene under fengslingsmøtet for tre uker siden. Han erkjente at gjengivelsen av chattingen mellom de to var riktig.

- Men jeg har aldri tenkt at det skal skje i virkeligheten, sa han.

- Det handlet bare om chatting fra min side.

I chattesamtalene har begge de siktede brukt kallenavn. De hevder begge at de ikke kjente identiteten til hverandre og at de aldri har møttes. Etter det Adresseavisen kjenner til er ikke 34-åringen tidligere straffedømt.

Har undersøkt datteren

Datteren til læreren var i dommeravhør etter politiet ble kjent med disse chattesamtalene. Hun har også vært på kliniske undersøkelser. Ifølge politiet er det ikke noe som tyder på at hun faktisk har blitt utsatt for overgrep.

Den medsiktede 50-åringen sitter fortsatt i varetekt, og er nå den eneste av de åtte siktede i den såkalte overgrepbilde-saken som fortsatt ikke er løslatt. Han ble forrige uke varetektsfengslet i fire uker.

Han er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år og for besittelse av overgrepsmateriale. Han nekter straffskyld for seksuell omgang med barn, men erkjenner straffskyld for besittelse av overgrepsmateriale.

Under fengslingsmøtet forrige uke ble det kjent at den 50 år gamle familiefaren i tillegg til chattingen med 34-åringen har chattet om et barns frykt og gråt under et overgrep.

- Alt dette er bare fantasier, sa 50-åringen under fengslingsmøtet for en uke siden.

ADRESSA PLUSS: 50-åring chattet om et barn som gråt under overgrep