- Tidlig i sesongen mottok vi bekymringsmeldinger fra vassdrag på Nordmøre og i Trondheimsfjorden som kunne tyde på behov for nye reguleringer, men en positiv utvikling de siste ukene gjør at vi vurderer det slik at behovet ikke er til stede, sier fungerende seksjonsleder Jarle Steinkjer i Miljødirektoratet.

Men selv om utviklingen har vært positiv de siste ukene, og selv om det ikke er behov for ekstraordinære tiltak, indikerer fangsttall som er samlet inn så langt at lakseinnsiget til flere av vassdragene på Nordmøre og i Sør-Trøndelag denne sesongen er svakt, legger Steinkjer til.

I forrige uke uttalte direktoratet til Nationen at det foreslår strengere kvoter og null fiske i flere norske elver fra neste år. Årsaken er at bestandsmålene ikke er nådd, sa seniorrådgiver Helge Axel Dyrendal til avisen.

Dette fremkommer i et høringsutkast til nye forskrifter for laksefisk. Men selv om høringsforslaget legger opp til at flere elver i 2016 kan bli stengt eller bli ilagt restriksjoner, åpnes det for at seks tidligere stengte elver kan gjenåpnes.