Føreren er nå tiltalt for uaktsomt drap og for å ha kjørt båt til tross for at han var påvirket av alkohol. Saken mot ham starter i Fosen tingrett 18. august.

24-åringen var føreren av en 27 fots lang Arcticblue motorbåt med 300 hestekrefter, som kjørte på grunn på Ragnhildskjærene, omtrent 500 meter utenfor Hamarvik Industriområde på Frøya. Hendelsen skjedde like etter klokken tre på natten 23. august i fjor.

- Føreren og de andre om bord hadde før ulykken vært på en fest i Knarrlagssund på Hitra. De var på vei derfra til Hamarvika på Frøya da ulykken skjedde, sier politiadvokat Hans Vang ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

BAKGRUNN: Alvorlig båtulykke på Frøya

Døde av hodeskader

Mens føreren og den andre personen som var om bord kom uskadd fra hendelsen, ble 37 år gamle Vibeche Sørdal kastet ut av båten, slik at hun landet på skjæret, ifølge tiltalen. Senere samme dag døde hun av hodeskader, etter å ha blitt fløyet med luftambulanse til St. Olavs Hospital.

- Den tiltalte mannen har hele tiden erkjent straffskyld. Årsaken til at dette ikke går som en tilståelsesdom er at vi ønsker å få belyst saken på en grundigere måte, sier Vang.

Ifølge tiltalen skal ulykken ha skjedd som følge av uoppmerksomhet og/eller høyt alkoholinntak.

- Føreren av båten har opplyst at han var godt kjent på stedet. Den delen av Ragnhildskjærene som han krasjet i er synlig over havoverflata, sier Vang.

Over 0,8 i promille

Politiadvokaten ønsker ikke å oppgi promillen til mannen. Han måtte etter ulykken avgi blodprøve.

- Men det er over 0,8, som er promillegrensen til sjøs, sier Vang.

Han opplyser at 24-åringen selv har forklart at han kjørte i 30 knop da ulykken skjedde. Dette tilsvarer 55 kilometer i timen.

Adressa.no har så langt ikke lyktes med å få kontakt med mannens forsvarer, John Reidar Aae.