- Det er tømt olje utover hele skolegården her. Det er også mye olje på veggene nedover mot kontorene på skolen. Jeg vil si rundt fem liter, sier vaktmester Thomas Hoem ved Flatåsen skole.

I tillegg til oljesølet er to ruter i skolebygget knust.

Politiet har vært på stedet og sikret spor.

- Forholdet er anmeldt til politiet, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ikke første gang

Skadeverket skal ha skjedd i løpet av natten. Det er ikke første gang at Flatåsen skole har blitt utsatt for skadeverk av forskjellig slag.

- Det var to ruter som ble knust i natt, jeg har allerede fått lagt inn bestilling på nye ruter der. Til sammen er det 12 ruter som har blitt knust den siste måneden. Det er ganske mye, sier vaktmesteren.

Vaktmesteren opplyser om at det har vært flere tilfeller av skadeverk. Og like før sommerferien var det også et innbrudd på skolen.

- Det har vært en god del skadeverk på Flatåsen skole, sier Torbjørn Thoresen i Trondheim Eiendom.

Frykter det skjer igjen

- Jeg er bare redd at dette ikke er siste gang det skjer. Det har vært en stor forverring når det kommer til skadeverk her på skolen den siste tiden, sier Hoem

Hoem påpeker at han ikke vet hvem som har stått for skadeverket, men han sier at han ofte finner utrivelige ting på skolens område.

- Det er også et spesielt miljø her på Flatåsen. I skogen like nedenfor skolen finner vi ofte små poser og andre ting som tilhører narkomane. Det er også mye tomme flasker og flasker med alkohol der, sier Hoem

Politiet har foreløpig ingen mistenkte for skadeverket.

- Det er jo ekkelt for barna våre, vi må prøve å skjerme de så mye som mulig fra dette, sier Hoem

Oljekanner og mye oljesøl møtte vaktmesteren på skolegården i dag. Foto: Thomas Hoem
Det er oljesøl utover skolegården og oppover veggene på Flatåsen skole. Foto: Thomas Hoem