Mannen, som er i midten av 20-årene, ble tatt med bilder som fremstiller alvorlige seksuelle overgrep mot barn, står det i den ferske fengslingskjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett.

- Det vises til at siktede har opplyst at han har delt overgrepsmateriale med andre via ulike nettforum, står det videre i kjennelsen.

Politiet jobber med å identifisere hvem mannen har delt overgrepsmaterialet med.

Han er siktet etter straffelovens paragraf 204a, første ledd, som omhandler besittelse og formidling av overgrepsbilder av barn.

- Uforbeholden tilståelse

Mannen erkjente straffskyld under fengslingsmøtet.

- Han har avgitt en uforbeholden tilståelse og ønsker at saken skal bli avgjort så fort som mulig, sier mannens forsvarer, Torfinn Svanem.

Varetektsfengslet

Retten mente at det var skjellig grunn til mistanke og mente det var fare for bevisforspillelse hvis mannen ble løslatt.

- Det er også behov for å gi politiet noe tid til å gjennomgå databeslag, herunder sikre brukerkonti på nettsteder som siktede har opplyste om, står det i kjennelsen.

Påtalemyndigheten ønsket at mannen skulle varetektsfengsles i to uker. Mannens forsvarer ba om at varetektsfengslingen måtte gjøres kortere enn to uker, men retten tok ikke dette til følge. Sør-Trøndelag tingrett besluttet å varetektsfengsle mannen i to uker i full isolasjon med brev- og besøksforbud.

Mannen tok betenkningstid da retten besluttet å varetektsfengsle ham i to uker, men han kommer ikke til å anke avgjørelsen, opplyser Svanem.