Brannen oppsto mellom Stokkøya og Linesøya tidlig søndag morgen, og det ble raskt klart at båten ville synke. Jon Magne Guttelvik reagerte raskt da han skjønte at det kunne stå om liv.

- Mora mi så at det brant gjennom vinduet, og hun vekket meg. Vi visste ikke om det lå folk i vannet, så faren og onkelen min dro ut med racerbåt. Jeg tok en av servicebåtene våre som har brannslange.

Sendte brannvesenet

Den 32 fot lange båten sto i full fyr om lag 300 meter fra Flatholmen, ifølge operasjonsleder Frank Brevik i Sør-Trøndelag politidistrikt. Onkelen til Guttelvik, som kjører drosje, var en av de første som la merke til båten.

Brannvesenet ble sendt til stedet, men behøvde ikke å delta i slukkingsarbeidet. Guttelviks båt, som til vanlig brukes til service av lakseanleggene i området, gjorde jobben som kunne gjøres.

Mannen lå i gummibåt

- Jeg spylte ned båten så brannen slukket, og like etterpå sank den. Det var ikke igjen noe å redde. Mannen som var om bord hadde kommet seg over i en gummibåt og ble plukket opp av faren og onkelen min.

Ifølge politiet slapp mannen uskadd fra hendelsen.

- Det er viktig å trå til når det trengs. Man må tenke sånn, sier Guttelvik.

Båten sto i full fyr utenfor Stokkøya. Foto: Jon Magne Guttelvik
Jon Magne Guttelvik brukte servicebåten sin til å slukke brannen. Foto: Jon Magne Guttelvik