Lørdag ble det utstedt fellingstillatelse på ulv i Meldal kommune. Det ble funnet en sau og et lam med typiske skader fra ulv, og i tillegg et kadaver som er bekreftet tatt av ulv. Sauene som fikk skader skal ifølge saueeier klare seg godt.

Fant dødt lam

Rovviltkontakt i Meldal, Steinar Rikstad, har selv vært ute og sett etter ulven ved kommunegrensa til Rennebu.

- Det ble funnet nytt lammekadaver av saueeier sent i går kveld, men det er det gaupe som har tatt. Det ser vi ut fra bittmerker på dyret. Gaupe og ulv er det veldig vanskelig å spore, sier Rikstad mandag formiddag.

Det døde lammet ble funnet av foten av Ilfjellet, på grensa mellom Meldal og Rennebu. Kadaveret ble funnet på Rennebu-siden sent i går kveld.

Han tror ikke det blir søkt om felling på gaupe, selv om man fikk felling på ulv i samme område.

- Dette kadaveret har ligget en stund, uten at gaupa har kommet tilbake. Gaupe liker å spise fersk kjøtt, og da er ikke sannsynligheten stor for at den kommer tilbake her.

Flere gauper på ferde

Tillatelsen på å felle ulv strekker seg frem til 13. august. Funnene ble gjort i området ved Frilsjøen i Meldal.

Ifølge tall fra Rovbase, som samler tall for bjørn, jerv, ulv, gaupe og kongeørn, er det hittil i 2015 minst ti sauer som er antatt tatt av ulv i Midt-Norge. Dette er før tilfellene fra Meldal er registrert.

Ifølge tall fra samme database er det minst 41 sauer som er antatt eller bekreftet tatt av gaupe hittil i 2015. To av disse er registrert i Meldal før funnet søndag kveld var et faktum