- Det er i utgangspunktet ikke det å få skrevet flest mulig bøter som er målet på disse kontrollene. Det er å få ned tallet på farlige situasjoner. Men observerer vi noe som gir grunnlag for bøteleggelse, så gir vi selvsagt bot, sier distriktsleder hos UP, Per Einar Hollum.

Mandag ble det gjennomført trafikkontroller ved en rekke av skolene i Trondheim i forbindelse med skolestarten. Både denne og neste uke vil skoleveiene stå i fokus hos UP.

Foreldre som får bøter

- Vi markerer en ny fase etter sommerferien, nå som skolene starter. Da er det alltid oppmerksomhet rundt skolene og barna, forteller Hollum.

Les også: Stoppet promillesjåfør ved barneskole

Skoler på Sveberg, Heimdal, Ringvoll og Selsbakk fikk alle besøk av UP mandag. I tillegg ble det gjennomført kontroller i Malvik og Heimdal. Ifølge Hollum er det fart, vikeplikt og hensyn til mindreårige som går på fortau er hovedfokuset.

- Og ikke minst foreldre sin egen adferd i forbindelse med at barna kjøres til skolen. Det er ofte foreldrene selv som bøtelegges på disse dagene, sier distriktslederen.

Usikret barn

Ifølge operasjonsleder Ebbe Kimo var det like før klokken 10 lite å sette fingeren på under kontrollene.

Les også: Måtte slippe trafikksyndere på skolevei

- Det har kommet melding om en bil der det var manglende sikring av barn. Ellers har vi ikke fått inn noe, forteller Kimo, som legger til at det vil også bli gjennomført flere kontroller utover dagen.

Stopper trafikken tirsdag

Trøndelag brann- og redningstjeneste vil tirsdag være ute i trafikken i forbindelse med skolestarten. Sammen med Bjørnis og Statens vegvesen vil de være på plass for å lære nye trafikanter på Byåsen hvordan de skal komme seg trygt frem på skoleveien.

Les også: Her deler Magnus (10) ut «bøter» ved skolen

- Bjørnis vil stoppe trafikken og vise barna hvordan de skal krysse veien. Vi vil også ha med oss politiet, forteller brannkonstabel Rikard Heimen.

Politibetjent Olav Skarsem var en av dem som holdt trafikk- og laserkontroll i forbindelse med skolestarten mandag. Her ved Hallset skole. Foto: VEGARD EGGEN
Bjørnis og Trøndelag brann- og redningstjeneste vil tirsdag være på plass i trafikken på Byåsen. Foto: PRIVAT