En bolig på 397 kvadratmeter ble denne uka lagt ut på Finn.no for salg. Om den går for prisantydning, vil den bli Orkanger og Orkdals dyreste bolig. Prisantydningen er nemlig på 6 090 000 kroner.

- Det siste året har vi sett at prisnivået, spesielt på de dyreste boligene, har gått opp. Dette gjelder både leiligheter og eneboliger i Orkdal, sier eiendomsmegler Jørgen Eggen Rostad i Eiendomsmegler1 til Adresseavisen.

Det var Avisa Sør-Trøndelag som først omtalte eneboligen, som er oppført i 1986 og har en utleiedel.

- Vi tror det er en fornuftig pris, og har allerede fått flere henvendelser fra interesserte, sier Eggen Rostad.

Bytter bolig oftere

Han forteller at det har vært få byggeprosjekter i Orkdal frem til et par år siden. Mange godt voksne folk har sittet på eneboligene sine og ventet på at mindre leiligheter skulle bli tilgjengelige. Når nybyggingen startet, og folk fikk et større utvalg, har byttefrekvensen av boliger økt.

- Det er to store eneboligområder som det bygges nytt på akkurat nå. Når disse nye boligene blir ferdig, vil vi se priser på godt over seks millioner kroner, sier eiendomsmegleren.

Selges raskt

Det er en funkisbolig i Orkanger, som ble solgt i fjor, som innehar den nåværende prisrekorden på 5 550 000 kroner. De dyreste boligene pleier som regel å ta tid å selge, men det er ikke alltid slik.

- De fire dyreste boligene i Orkanger ble fort solgt. Tre nyleiligheter gikk umiddelbart etter å ha blitt lagt ut for salg, og boligen til fem og en halv millioner gikk etter første visning. Men man vet jo aldri, sier Eggen Rostad.

Dette er inngangspartiet til en mulig seksmillionersbolig i Orkdal. Foto: Inviso foto for Eiendomsmegler1 Midt-Norge
- Det er to store eneboligområder som det bygges nytt på akkurat nå. Når disse nye boligene blir ferdig, vil vi se priser på godt over seks millioner kroner, sier eiendomsmegler Jørgen Eggen Rostad. Foto: Privat