En 70 år gammel dement ble meldt savnet fra Rennebu helsesenter onsdag ettermiddag.

Politiet trappet opp søket etter mannen fredag morgen. Mannen skal være dement, men graden av sykdommen er politiet i tvil om.

- Ifølge kommunelegen er mannen mildt dement. Politiet i Oppdal jobber med å kartlegge helsetilstanden til mannen, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Bernt Tiller.

Søker langs toglinja

Lørdag formiddag sier operasjonsleder Ann Kristin Øie at de fortsatt har store mannskaper i sving.

- Vi søker langs toglinja nå, og har varslet togleder om at vi vil ha folk i nærheten av skinnene, sier Øie.

Hun forteller at de stadig vekk sjekker tips som kommer inn i saken.

- Det er også en del frivillige som bidrar, og de er underlagt Røde Kors, forklarer hun.

Viktige opplysninger etter avhør

Politiet har avhørt pårørende og bekjente som mannen skal ha snakket med i tiden før han forsvant.

- Ifølge pårørende har mannen uttrykt at han mistrives på helsesenteret, og at han ønsker å reise nordover eller til Sverige, sier Tiller.

Etter avhør har politiet fått tips om at mannen er i stand til å snakke for seg.

- Vi har avhørt en gammel kjenning av ham. De skal ha hatt en samtale kort tid før han forsvant onsag. Til å begynne med hadde vi et inntrykk av at mannen kun snakket i enstavelsesord. Nye opplysninger tyder på at han er i full stand til å føre samtaler, sier Tiller.

Fullt trykk til mørket kommer

70-åringen ble sist sett ved Buvatnet i Rennebu. Fredag fokuserte politiet på finsøk i området rundt vannet. På det meste har 170 personer vært i sving, fra Heimevernet, Sivilforsvaret, Røde Kors, Norske redningshunder og 330-skvadronen.

- Vi holder trykket oppe til det blir mørkt fredag kveld. Vi vurderer å engasjere et helikopter, og skal i dialog med hovedredningssentralen om dette, sier operasjonslederen.

Den savnede er 185 centimeter høy og iført en svart joggebukse, svart fleecejakke og mørk T-skjorte. Han har på seg joggesko og har gyngende gange, ifølge politiet.

70-åringen som forsvant fra Rennebu helsesenter onsdag skal ha uttrykt ønske om å reise nordover eller til Sverige. Foto: norske redningshunder
ATV-er blir brukt i letingen. De skal fortsette søk utover dagen. Foto: LUDVIG KILLINGBERG
Det var store letemannskap som deltok i søket etter den savnede 70-åringen på Berkåk. Foto: ludvig killingberg