Cirka klokken 23.30 lørdag kveld fikk politiet melding fra Midtre Gauldal om at en person som hadde vært på en fest i kommunen hadde uttalt at han skulle hente ei hagle. Uttalelsen skapte utrygghet, og politiet ble varslet.

- Vi aksjonerte med enheter fra fjellregionen, i tillegg til at vi sendte innsatsleder og støtteenhet fra byen, sier operasjonsleder Leif Berglund i to-tiden natt til søndag.

Aksjonen mot personen var da akkurat avsluttet. Gjennom aksjonen fikk politiet kontroll på trusselutøveren, og to hagler ble beslaglagt. Aksjonen forløp uten dramatikk.

- Vi har valgt å ikke pågripe mistenkte, men har altså beslaglagt våpnene. Før vi forlater stedet tar vi en skikkelig samtale med vedkommende for å få klarhet i hva som har skjedd, sier Berglund.

Operasjonsleder Bjørn Handegard opplyser søndag morgen at det skal ha vært noe slåssing og uoverenstemmelser på en fest i forkant. Politiet skal også ha vært hos vedkommende trusselutøver på lignende oppdrag tidligere.

Saken vil bli overført til lokalt lensmannskontor for videre etterforskning. Da vil man få klarlagt hvilke trusler som eventuelt er fremsatt og mot hvem.