Det skal ikke skal ha vært våpen inn i bildet i forbindelse med en hendelse ved Fillan skole på Hitra fredag. Det skriver Hitra-Frøya.

Under elevkvelden på skolen slo politiet full alarm etter flere meldinger om at en svartkledd maskert person viftet med en pistollignende gjenstand på stedet.

- Skremt av bilist

- Så langt vi har brakt på det rene er det snakk om elever som har blitt skremt av en bilist etter en hendelse ved fotgjengerfeltet ved Fillan skole. Denne personen skal ha skremt barna, som skal ha trodd at vedkommende har hatt en pistollignende gjenstand i hånda. På bakgrunn av dette har historier spredt seg blant barna, sier Kjell R. Sæther, kommunalsjef i Hitra kommune til Hitra-Frøya.

Kommunen oppfordrer likevel at de foresatte er ekstra oppmerksom overfor egne barn etter hendelsen, siden berørte elever kan ha behov for å bearbeide opplevelsen.

Beordret bevæpning

Da meldingene fra elevene kom sendte politiet enheter både fra Hitra, Frøya, Utrykningspolitiet (UP) og en støtteenhet fra Trondheim.

- Det ble gitt ordre om bevæpning med tohåndsvåpen fordi vi vurderte situasjonen som svært alvorlig, sa operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt fredag kveld.

Politiet fikk også meldinger om at det skal ha blitt skutt mot personer, men dette ble kjapt avkreftet.