- Mannen er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 193, for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, sier politiadvokat Marianne Høyer ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Lovbestemmelsen har en øvre strafferamme på seks års fengsel.

Helsearbeideren er også tiltalt for brudd på helsepersonelloven, «for som helsepersonell å ha unnlatt å utføre sitt arbeid i samsvar med faglig forsvarlighet (...)».

Flere hjemmebesøk

Ifølge den ferske tiltalen mot den tidligere kommuneansatte helsearbeideren, skal han ha hatt flere hjemmebesøk hos den psykisk utviklingshemmede kvinnen i Malvik. Det var da de anmeldte overgrepene skal ha skjedd, i perioden våren 2013 til oktober 2014, mener påtalemyndigheten.

Det var den fornærmede kvinnen selv som anmeldte saken. På nåværende tidspunkt vil ikke bistandsadvokat Lilli Marie Brimi gå inn på kvinnens beskrivelse av det som skal ha skjedd.

- Det jeg foreløpig kan si er at saken har vært en veldig stor belastning for fornærmede i saken, sier Brimi.

Adresseavisen har tidligere omtalt saken. Mannen ble pågrepet i oktober i 2014 og deretter avhørt.

Politiadvokat Høyer opplyser at det under rettssaken vil bli et tema om mannen skal beholde retten til å praktisere som helsearbeider eller ikke. I tiltalen går det også frem at påstand om rettighetstap i medhold av straffeloven forbeholdes nedlagt.

Ikke berammet

Straffesaken er ennå ikke berammet, opplyser politiadvokaten.

Da Adresseavisen omtalte saken i oktober i fjor, opplyste mannens forsvarer, Tore Angen, at klienten ikke erkjenner straffskyld.

Mannen ble tatt ut av tjeneste som følge av saken.

- Vi er kjent med saken og iverksatte umiddelbart tiltak for å trygge brukeren. Den ansatte er tatt ut av tjeneste. Dette vil nå bli en personalsak, hvor vi følger vanlige prosedyre, sa rådmann i Malvik kommune, Kristian Rolstad, til Malvik-Bladet etter at saken ble kjent.