Den drepte kvinnen ble hentet ut av huset natt til tirsdag. Foto: Joakim Slettebak Wangen

Klokken 20.57 mandag kveld mottok politiet i Sør-Trøndelag melding om hendelsen og rykket ut til en adresse i Melhus hvor en kvinne var utsatt for dødelig vold. Siktede hadde forlatt stedet i bil da politiet ankom. Klokken 21.19 pågrep politiet siktede i nærheten av Melhus sentrum.

Like før midnatt kom tre kriminalteknikere fra Sør-Trøndelag politidistrikt til stedet. Det ble satt opp presenninger over hovedinngang og veranda.

Har akseptert fengsling

- Siktede er i avhør nå. Jeg kjenner ikke til om han har erkjent skyld eller hva han har forklart så langt, sier assisterende stabssjef Torkjel Rendal i Sør-Trøndelag politidistrikt like før klokka 01.00.

Siktede har fått oppnevnt Tore Angen som forsvarer.

- Min klient aksepterer fengsling, slik at politiet skal få ro til å etterforske saken. Det betyr ikke at han erkjenner straffskyld, sier forsvarer Tore Angen til Adresseavisen natt til tirsdag.

Angen opplyser at det foreløpig ikke er gjort formelt avhør av siktede. Det vil skje først tirsdag. Mannen sitter nå i arrest på politihuset i Trondheim.

Politiet vil holde en pressekonferanse på Sentrum politistasjon tirsdag formiddag, og opplyser at det vil bli gitt mer informasjon om hendelsen.

- Utelukker ikke flere medvirkende

Assisterende stabssjef Torkjel Rendal ønsker ikke å si noe mer om offeret.

- Vi etterforsker bredt, og vi utelukker ikke at det var medhjelpere. Vi antar at vi har riktig gjerningsperson, men vi må være helt sikre på hvor mange som var involvert, sier Rendal.

I løpet av natten vil det bli gjennomført tekniske undersøkelser av åstedet og kjøretøyet som siktede ble pågrepet i.

Rendal ønsker ikke å gi noen opplysninger om et drapsvåpen.

SE VIDEO: Politiet har hatt rundspørring i nabolaget

Vil ikke si noe om motiv

- Det er for tidlig å si noe om motiv, relasjon mellom offeret og siktede, sier Rendal.

Innsatsleder Geir Arne Sjøhagen opplyser at de har sperret av åstedet, som er en privat eiendom i et boligfelt i Melhus sentrum.

Ei verandadør er knust.

- Vi har kjørt tre vitner inn til politihuset i Trondheim. Dette er vitner som kan ha opplysninger i saken. Jeg har ikke oversikt over hvor de var, sier han.

Et vitne som Adresseavisen har vært i kontakt med forteller at han hørte høylytte rop fra det aktuelle området i 21-tida.

Flere ivaretatt av kriseteamet

Det er også sju-åtte andre personer som er ivaretatt av kriseteamet i Melhus. Det teamet ledes av ordfører Jorid Jagtøyen, og kommunen har blant annet opprettet et pårørendenummer du kan lese mer om her.

- Dette er personer som enten var til stede, har relasjon til bygget eller de som bor der, sier Sjøhagen. Han ønsker ikke å si om offeret bodde i boligen.

Politiet snakket med naboer og gjennomførte mandag kveld en rundspørring i nabolaget for å få et bedre bilde av det som har skjedd. Innsatslederen ønsker ikke å si noe om hva som har kommet frem i rundspørringen, og opplyser til Adresseavisen at materialet vil bli en del av den videre etterforskningen.

Sjøhagen forteller at siktede ble pågrepet på et offentlig sted, enten i eller i nærheten av bilen. Denne bilen har politiet tatt beslag i.

Politiet holder kortene tett til brystet og ønsker ikke å si noe om hvem som meldte ifra om drapet. De ønsker heller ikke å si hvor hun ble funnet i boligen. Det er ukjent om hun etterlater seg familie.

SE VIDEO: Adressas krimjournalist: - Krimteknikere skal dokumentere alt på stedet

Har satt stab

Rendal opplyste mandag kveld  at de satte ned en stab som ville jobbe med teknisk og taktisk etterforskning gjennom natten.

- Jeg ønsker ikke på nåværende tidspunkt å kommentere om det var vitner til drapet, eller på hvilken måte kvinnen ble drept, sier Rendal.

Tre krimteknikere ankom åstedet rundt midnatt. Foto: ole martin wold
Politiet har sperret av et område i Melhus sentrum etter at en kvinne er funnet drept. Foto: Ole Martin Wold
Et vindu er knust på boligen som er sperret av. Foto: ole martin wold
Innsatsleder Geir Arne Sjøhagen opplyser at de vil gjøre en rundspørring blant naboene. Foto: ole martin wold