Noen minutter etter klokken 15.00 opplyser politiet overfor NTB at det likevel ikke skal være meldt om savnede.

– Det viste seg at en person ble tatt av raset. Han fløt oppå skredet og ble ikke skadd, sier operasjonsleder Jan Inge Bugge i Nordmøre politidistrikt til NTB.

-Ikke flere savnede

Også en hund ble tatt av raset, men skal ha klart å grave seg ut.

Bugge sier at mannen og hunden var sammen med et følge på i alt tre mennesker og fire hunder da raset kom.

– Vi gjennomsøker nå raset, men det er ikke flere som er savnet, sier Bugge.

Redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen på Sola opplyste tidligere at de hadde fått beskjed om at fire personer var involvert i skredet ved fjelltoppen Kyrkjetaket i Rauma og at to personer var savnet.

Stor leteaksjon ble satt i gang

De fikk melding om skredet klokken 13.57 i formiddag.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge sendte et redningshelikopter til området, og hundepatruljer fra Norske Redningshunder fra Molde og Ørskog ble også sendt til stedet.

Også Norsk Folkehjelp ble sendt til området med et team med skredeksperter og skuterressurser.

-Det var dramatisk

Fjellmannen Odd Tokle Sæbø var på arbeid for Hvitserk og Eventyrreiser da skredet gikk. Han forteller til Romsdals Budstikke at han nettopp hadde ledet en gruppe til toppen av Kyrkjetaket.

- Raset gikk langt nede i fjellet. Vi fikk beskjed fra ei anna gruppe om at det hadde gått ras, og skyndte oss dit og satte igang søk. - Det var et enormt ras og det var dramatisk da det sto på, men nå har alt roet seg, forteller han til Romsdals Budstikke.

Lensmann Frank Frilund i Rauma sier til avisen at skredet var cirka 100 meter bredt. Ifølge vitner på stedet skal det ha blitt drevet trening med lavinehunder i området da raset gikk

Romsdalsvinter

Kyrkjetaket er et svært populært sted for skiturister. Ifølge Romsdals Budstikke skal det ha vært mye folk i området i dag i forbindelse med arrangementet Romsdalsvinter.

Temaet for året er nettopp snøskred og snøskredvarsling, og etter planen skal det arrangeres skredseminar med flere skredeksperter.

- Ble helt skjelven

VG.no har vært i kontakt med festivalsjefen for Romsdalsvinter, Christel Siem. Hun forteller at arrangørene ble helt skjelven da de fikk høre om raset.

Selv om de ikke hadde noen organiserte turer til rasområdet i dag, hadde de en periode ikke oversikt over om noen av deltakerne hadde gått til området hvor skredet gikk på egenhånd.