Først ute var fylkesrådleder Alf Daniel Moen. Han mener at Nord-Trøndelag har gjort veldig my bra, men levert over evne.

- Forestillingene har vært veldig ambisiøse og kostbare. Mye bra teater er levert til nordtrønderne. Men vi kan ikke holde oss med et teater på dette nivået. I fremtiden må man være innstilt på å produsere forestillinger med egne ressurser i mye større grad, sa Moen.

Kritiske spørsmål

Mest ivrig til å stille kritiske spørsmål for å avdekke om fylkesrådet har fulgt opp sine forpliktelser overfor teateret har kommet fra opposisjonen representert ved Ole Berget (Frp) Merethe Leirvåg (SV) og Gunnar Alstad (Sp).

Moen understreket at fylkesrådet tar det hele og fulle ansvar for at teateret har havnet i et økonomisk uføre med et akkumulert underskudd på 5,8 millioner kroner, men han forsvarte hele tiden fylkesrådets håndtering av saken.

Han viste blant annet til at styret for teateret og den konstituerte teatersjefen har presentert et opplegg som innebærer at underskuddet kan nulles ut i løpet av 2009.

Senere forklarte styreleder Vera Wexelsen og fylkesråd for kultur, Anniken Kjær Haraldsen seg.

Foto: Leif Arne Holme