Åstedet. De omkomne ble fraktet vekk fra eneboligen på Byåsen onsdag kveld. Foto: GLEN MUSK

I dag fikk Sør-Trøndelag politidistrikt den foreløpige obduksjonsrapporten. Den viser at alle tre døde av kullosforgiftning. Politiet karakteriserer nå saken som en familietragedie.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger og opplyser at dødsårsaken for alle tre antas å være kullosforgiftning. Den viser også at det ikke er tegn til ytre vold på noen av de tre. Vi jobber med en hovedteori om at vi har med en familietragedie å gjøre. Vi kjenner arnestedet og vi kan så langt i etterforskningen fastslå at det ikke har vært utenforstående involvert, sier politiinspektør Lunde ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no i dag.

- Hva legger du i ordet familietragedie?

- Realitetene er at vi snakker om drap og selvdrap, sier Lunde.

Kolleger slo alarm

Den 45 år gamle kvinnen og hennes døtre på 10 og 12 år ble funnet døde i den brannskadde eneboligen onsdag kveld. Da kvinnen uteble fra arbeidsplassen, ble kollegene bekymret.

LES OGSÅ: Tre omkomne etter brann

- Hun var en pertentlig og pliktoppfyllende medarbeider. Så lenge hun ikke hadde lagt igjen beskjed verken på epost eller telefon om at hun skulle være borte onsdag, følte vi uro, sa en av kvinnens medarbeidere til Adresseavisen i går.

En av kollegene kjørte til huset ved Kyvannet etter arbeidstid, men oppdaget ingenting galt. Hun ringte kvinnens storesøster (50), som senere tok seg inn i huset og fant en av de tre personene omkommet.

Søsteren alarmerte politiet klokken 17.42.

Brannskadet bolig

Brannen i eneboligens hovedetasje var ikke synlig utenfor huset bortsett fra nedsotete vinduer. Den slukket av seg selv etter en tid, trolig på grunn av oksygenmangel.

Brannen startet inne i boligen og førte til sterk varme og røykutvikling. Eneboligen var utstyrt med røykvarsler.

Politiet tror at brannen startet i husets førsteetasje en gang i tidsrommet etter midnatt natt til onsdag, til de ble funnet.

Kripos kommer i dag til Trondheim med etterforskere og en hund for å bistå i etterforskningen.

Var separert

Kvinnen og barnas far var separert.

- Han har i likhet med andre i nær relasjon med de omkomne fått oppfølging fra kommunens kriseteam. Barnefaren har gitt oss tilbakemelding om at han ønsker å bli avhørt, sa politiinspektør Terje Lunde i Sør-Trøndelag politidistrikt i går.

De to barna var elever ved Byåsen skole. I går ble det holdt minnestund på skolen.

Har du opplysninger i saken? Tips adressa.no

Telefon: 07200

Epost: webred@adresseavisen.no

SMS/MMS: 2270

Åstedet. De omkomne ble fraktet vekk fra eneboligen på Byåsen onsdag kveld. Foto: GLEN MUSK
Leder etterforskningen. Politiinspektør Terje Lunde i Sør-Trøndelag politidistrikt betegner saken som en familietragedie. Foto: VEGARD EGGEN