I en større aksjon er ti utlendinger pågrepet i lokalene til Norsk Kylling på Støren. De hadde ikke gyldig arbeidstillatelse og var i besittelse av falske ID-papirer.

Fem av dem er transportert ut av landet, mens fem ble løslatt.

Rema vil rydde opp

Rema er overrasket over at det jobbet arbeidstakere med falskidentitet og uten godkjent arbeidstillatelse ved Norsk Kylling på Støren.

Rema overtok fabrikken på Støren i mars i fjor.

– Dette er helt uakseptabeltfor oss i Rema 1000, og bryter med alle våre verdier og det jeg har sagttidligere om Norsk Kylling. Norsk Kylling er nå en del av Reitangruppen og skalforholde seg til vår filosofi, og det skal jeg personlig sørge for, sier Ole RobertReitan.

Falske identifikasjonspapirer

Det var onsdag 23. mai at mannskap fra Midtre Gauldal lensmannskontor, Utlendingsseksjonen ved Sentrum politistasjon, Tollvesenet, Skatteetaten og Arbeidstilsynet kom på uanmeldt besøk til Norsk Kylling på Støren.

Førstebetjent Svein Erik Halvorsen ved lensmannskontoret forteller at bakgrunnen for den samordnede aksjonen var blant annet mistanke om ikke gyldig arbeidstillatelse.

– Det viste seg å stemme, de hadde også falske identifikasjonspapirer. De opptrådte under identiteten til andre personer, sier Halvorsen.

Streik stanset etterforskningen

Alle ti ble fraktet til Trondheim og dagen etter transportert videre til asylmottaket på Trandum.

Men dagen etter ble det politistreik. Derfor har saken ligget mer eller mindre helt i bero.  Men ettersom streiken nå er over vil etterforskningen starte for fullt.

De 10 arbeidstakerne var ansatt i Taliny AS på Støren, som driver bearbeiding og konservering av fjørfekjøtt for Norsk Kylling. Firmaet holder til i lokalene til Norsk Kylling.

Handlet i god tro

Politiførstebetjent Halvorsen sier politiet ser svært alvorlig på saken og vil gjennomføre nye kontroller i tiden fremover.

En representant for Taliny AS sier at firmaet handlet i god tro da de ansatte de ti personene. De hadde med seg skattekort, ID og oppga bankkontonummer.

– Disse personene ønsket arbeid, vi trengte arbeidskraft og vi hadde ingen grunn til å mistenke dem for at papirene ikke var i orden. Men heretter vil vi undersøke alle arbeidssøkere grundigere, opplyser avdelingsleder Kones Waran.

Arbeidstakerne ble trukket i skatt på ordinær, hevder han og legger til at firmaets ledelse ble svært overrasket da politi og andre offentlige etater gikk til aksjon.