Det er ifølge Trondheim parkering ulovlig. Etter en henvendelse fra en person som hadde problemer med å komme seg ned til parkeringsplassen på grunn av de feilparkerte bilene søndag, dro vaktene fra Trondheim parkering ut til fergeleiet. Der fant de totalt 22 biler som sto ulovlig parkert.

- Dette er et stort problem og det er langt fra første gang vi kommer over et stort antall biler som står feilparkert der ute. Veien ned mot parkeringsplassen er ikke laget for å parkere ved og enkelte steder blokkerer bilene den nesten fullstendig, sier direktør i Trondheim parkering, Erlend Solem.

- For få plasser

Solem forteller at problemet med feilparkerte biler ved fergeleiet har tatt helt av etter at det ble innført bompenger på strekningen. Det koster nå 204 kroner hver vei om man betaler kontant. Mange pendlere lar bilene stå på fergeleiet når de drar over til Fosen i helga.

- Dette er en uholdbar situasjon. Parkeringsplassene på Flakk strekker ikke til og folk parkerer ulovlig. Så ringer folk inn til oss når de ikke kommer seg frem til den lovlige parkeringsplassen. Vi liker ikke å gi ut bøter, men vi kan ikke gjøre annet enn å håndheve skiltene som er der, sier Solem.

Han hevder feilparkeringene utgjør en sikkerhetsrisiko.

- Når det står biler parkert på veien, vil brannbilene måtte kjøre over jordet for å komme til, skulle det for eksempel bli brann i kiosken der nede, sier Solem.

Feilparkerer ofte

Prisen de feilparkerte må betale er 500 kroner. Hadde Trondheim parkering villet dra inn ekstra penger til bykassa, kunne de vært der langt oftere enn de er i dag, hevder Solem.

- Vi er der med ujevne mellomrom for å håndheve reglene. Det står nesten alltid feilparkerte biler der, men aller verst er det i helgene. Vi pleier som regel å gi mellom ti og 20 bøter hver gang vi reiser ut. Det er mer problemer her ute enn gjennomsnittet ellers for byen, sier Solem.

Det er Statens Vegvesen som eier parkeringsplassen.