Det var i forbindelse med en forbikjøring at Lavprisekspressen fra Oslo til Trondheim kjørte av veien på E6, ved nordenden av Buvatnet  i Berkåk, torsdag morgen.

Ifølge politiet har bussjåføren kjørt for langt ut på veiakselen, og fått et hjulsett utenfor veibanen slik at bussen veltet.

Lensmannsbetjent Katrine Solvoll ved Oppdal lensmannskontor, sier til adressa.no at begge sjåførene skal avhøres i løpet av morgentimene.

I tillegg skal også sjåføren i en tredje bil inn til vitneavhør.

Føreren av Lavprisbussen får førerkortet beslaglagt, og det blir opprettet sak.

Passasjerene til Trondheim

Bussen med de åtte passasjerene endte altså utfor veien og landet på siden. Ingen av passasjerene ble hardt skadd i utforkjøringen, men ifølge operasjonsleder Jan Steindal i Sør-Trøndelag har én passasjer skadet en arm.

I første omgang ble passasjerene fraktet til samfunnshuset på Berkåk, men alle er nå kjørt til Trondheim. Fire av dem til legevakten på St Olavs hospital.

Manuell dirigering

Klokka 08.30 startet bergingsarbeidet, men litt før 10.00 har arbeidet stoppet opp fordi bremsene på bussen har låst seg. Dermed klarer man ikke å dra den ut på veien. Dette betyr forsinkelser og mulig stans i bergingsarbeidet til man får større bergingsbiler på plass.

I øyeblikket er ett kjørefelt åpent, med manuell dirigering forbi ulykkesstedet.

- Tenker på passasjerene

Kommunikasjonssjef Merete Agerbak-Jensen i Unibuss AS fikk vite om ulykken kort tid etter at den ble meldt inn.

- Vi har fått høre at bussen kjørte i grøfta og at det heldigvis ikke var noen personskader. Vi tenker jo først og fremst på passasjerene og sjåføren når ulykker inntreffer.

Hun sier at passasjerene ble fraktet videre i taxi.

- Nå som det gikk bra med alle håper vi at dette ikke fører til for store forsinkelser og at passasjerene får dekket behovene sine, sier Agerbak-Jensen.

Ifølge det hun har fått opplyst var det sjåføren som meldte fra om ulykken.

- Vi vil få snakket med sjåføren så fort det lar seg gjøre. Det vil jo også bli gjennomført avhør i løpet av dagen.

Åtte personer satt i bussen da den kjørte av veien. Foto: Magne Fjeldheim