Lørdag morgen ble 46 år gamle Hege Opøien funnet død etter en brann i familiens tomannsbolig i Orkanger sentrum.

Ved midnatt samme dag ble hennes samboer, en 41-åring med utenlandsk opprinnelse, pågrepet og siktet for forsettlig drap. Politiet har så langt vært sparsommelige med opplysninger om hvorfor de har siktet avdødes samboer i saken.

Drapsmistanke

- Det ligger i ordene at vi mener dette er et drap, sier lensmann Nermoen.

- Var det opplysninger fra obduksjonen av avdøde som gjorde at dere fattet mistanke?

- Ja, det var det, svarer lensmannen.

I går gjennomførte politiet flere vitneavhør i saken. Avdødes datter, som oppholdt seg i andre halvdel av boligen da brannen startet, ble blant annet avhørt. Ifølge politiadvokat Eli Aasland i Sør-Trøndelag politidistrikt skal siktede ha varslet samboerens datter, svigersønn og barnebarn om brannen ved å ringe på døren. Siktede fikk også reddet sine to barn på fem og ni år ut av huset, men samboeren Hege Opøien ble funnet omkommet inne i tomannsboligen.

I politiavhør søndag forklarte siktede at han ikke rakk å få med samboeren ut på grunn av rask brannutvikling. Han nekter straffeskyld. 41-åringen, som opprinnelig er fra Marokko, blir i dag fremstilt for varetektsfengsling.

Interessert i jubileumsfest

Natten før brannen var avdøde på en jubileumsfest med klassekamerater fra ungdomsskolen. Politiet er interessert i å snakke med vitner som opplevde Hege Opøiens siste timer.

- Mange av de som var der kan kanskje si oss noe. Dette kan gi oss et bilde av avdødes siste timer før brannen. Det er blant annet derfor vi er veldig tilbakeholdne med informasjon. Vi ønsker ikke at vitnene skal ha lest i avisen at det og det skal ha skjedd, sier lensmann Nermoen.

Lensmann Nermoen sier de så langt ikke har undersøkt siktedes bakgrunn og rulleblad. Etter det Adresseavisen kjenner til skal han ha bodd i Norge i om lag ti år. Han skal ha fått endelig avslag på asylsøknaden i 2004 og har oppholdt seg ulovlig i landet siden. Ifølge Orkdal kommune skal han ha bodd i kirkeasyl i over ett år.

Se video: Må rive deler av brannhuset

Vedtok støtteerklæring

Ordfører Gunnar Hoff Lysholm sier Orkdal kommunestyre vedtok en støtteerklæring til familien i 2010.

- Dette var mest av hensyn til barna. Vi mente de burde få vokse opp med sin far, forteller han.

Lysholm sier mannen, som nå er siktet for forsettlig drap på sin samboer, kom til Norge under falskt navn.

- Etter det jeg kjenner til hadde han ingen formelle årsaker for å søke asyl. I Norge har han teknisk sett ikke eksistert de siste årene. Han har ikke personnummer og har for eksempel ikke rett på sykehus, forteller ordføreren.

Les mer i Adresseavisen tirsdag.

Lensmann Elisabeth Nermoen i Orkdal ønsker å komme i kontakt med klassevenner av avdøde som var på jubileumsfest natt til lørdag. Foto: Sophie Bergersen Moen