Klokken 00.47 natt til onsdag fikk politiet i Sør-Trøndelag melding om ei utforkjøring ved Singsås i Midtre Gauldal kommune.

Hadde gått rundt

- Melder ser en person som går ut av en bil som har kjørt av veien, og det virker som han forsøker å gjemme seg når det kommer andre biler, forteller operasjonsleder Jan Steindal i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Meldingene fører til at politiet sender en patrulje til stedet. De finner der en bil som har gått rundt, og som er mye skadet. Politiet velger derfor å sende en hundepatrulje til stedet for å spore opp sjåføren.

- Med den forfatningen bilen var i ville vi få tak i mannen. At han gikk fra bilen kunne for eksempel skyldes sjokk, og vi fryktet at han kunne være skadd, sier Steindal.

Siktet for promillekjøring

Mannen tar etter hvert kontakt med noen kamerater som er på laksefiske i området. Disse tar igjen kontakt med politiet og videreformidler kontakt med mannen som kjørte utfor.

- Vi fikk tak i mannen, som nå er siktet for kjøring i alkoholpåvirket tilstand, forteller Steindal.

Mannen hadde muligens også pådratt seg bruddskader i en skulder, og ble fremstilt for legesjekk. Han har forklart for politiet at han visste sånn høvelig hvor han var etter utforkjøringen, og at grunnen til at han forlot bilen var at han ønsket å ta seg tilbake til kameratene.

Føreren er i slutten av 30-årene og er hjemmehørende i Bergen.