Samboerparet Nina Sjøli og Georg Ulvestad fra Brekstad var på vei til fiskeplassen i Eide fredag ettermiddag da de plutselig oppdaget et kattehode som stakk opp av grøftekanten på en øde strekning ved Austrått.

- Vi stoppet og gikk ut og da begynte den å løpe mot oss. Den skrek mye og et lite stykke unna så fant vi to andre. Vi tok med oss de tre kattungene og dro og fisket. På vei tilbake så bestemte vi oss for å sjekke om det var flere. Da kom det en ny kattunge løpende opp fra grøfta, sier Sjøli.

- Uforståelig handling

To av kattungene var svært tynne, og Sjøli forsto raskt at de var dumpet.

- Det var like før de sultet ihjel. Jeg skjønte med en gang at noen hadde dumpet dem med vilje i grøfta og tenkte: «Herregud, hvordan kan noen kjøre fra noe sånt, hvordan har man samvittighet til det?», sier hun oppgitt og legger til:

- Det er uforståelig for meg.

Eier meldte seg

Lokalavisa Fosna-Folket omtalte saken, og fredag kveld fikk hun melding fra eieren.

- Hun hadde vært i kontakt med en mann som skulle avlive dem. Hun ble sjokkert da hun skjønte at det var hennes kattunger og hun var skikkelig lei seg, sier Sjøli.

Samboerparet fikk dermed vite at kattungene var åtte uker gamle, og at de trolig hadde ligget ute i hele fem dager.

- Jeg vil rapportere dette til Mattilsynet, men ellers kan jeg ikke gjøre så mye, sier Sjøli.

Til tross for den tøffe starten på livet, så ser det lysere ut for de små nøstene nå. Tre av fire kattunger er allerede gitt bort til, og det er stor etterspørsel etter den fjerde også.

- Disse kattungene kunne lett ha blitt påkjørt, men nå blir det fin slutt. Jeg vet de kommer til gode hjem.

Tre av fire kattunger er allerede gitt bort til gode hjem. Foto: NINA SJØLI
Eier av kattene meldte seg, og fortalte at hun hadde bedt en mann om å avlive dem. Noe som tydeligvis ikke hadde blitt gjort. Foto: NINA SJØLI