Brannvesenet, politi og to ambulanser rykket ut til stedet da ulykken ble meldt klokken 18.21. Ulykken skjedde om lag én kilometer nord for Olsøykrysset.

- En bil med et ektepar i 50-årene har kommet over i motsatt kjørefelt på vei til Trondheim. Bilen krasjet med bilen til en mann født i 1935, sier operasjonsleder Gunnar Lillebo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Pusteproblemer

Det var først meldt om at én person var fastklemt etter kollisjonen, men dette viste seg ikke å stemme. Alle tre ble sendt til St. Olavs Hospital med alvorlige skader etter ulykken.

- Det er snakk om både kuttskader, bruddskader og lungeskader. Den eldre mannen hadde pusteproblemer og var i dårlig form etter kollisjonen, sier Lillebo.

Alle tre er utenfor livsfare, ifølge operasjonslederen.

Politiet snakket med vitner som hadde kjørt bak etter ekteparets bil en lengre strekning. Ifølge vitnene var det ingenting ved kjøringen forut for ulykken de hadde stusset over.

Måtte berges

Begge kjøretøyene ble totalvrak og måtte berges.

Veien var stengt etter ulykken. Like etter klokken 22 ble bilene kjørt fra stedet med bergingsbil. Samtidig ryddet brannvesenet opp oljesøl. Trafikken går søndag kveld fortsatt sakte forbi ulykkesstedet.

Statens vegvesens ulykkeskommisjon er koblet inn, og vil utføre undersøkelser på stedet.

Ulykken inntraff på fylkesvei 770 i Rissa. Foto: Arne Blix