Maleren Magne Sandøy fra Rakvåg satt i den ene bilen som var involvert i frontkollisjonen i Rissa. Dette bildet er fra 2006. Foto: KJELL A. OLSEN

Den 77 år gamle maleren og musikeren Magne Sandøy fra Råkvåg i Rissa kommune var involvert i en frontkollisjon på riksvei 715 ved Olsøykrysset søndag kveld.

- Det er veldig alvorlig, og han ble operert for hjerneblødning i natt. Han ligger nå i kunstig koma og respirator, sier sykepleier Anna Due Winsjansen ved Råkvåg sykeheim til Adressa.no.

Hun er også  en av Sandøys nærmeste pårørende. Hun besøkte Sandøy mandag kveld.

- Tilstanden hans er stabil og han ligger fortsatt i kunstig koma og respirator, forteller Due Winsjansen.

Fikk kulturpris i 1976

Sandøy debuterte allerede i 1971, og har hatt mange utstilinger, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Hans bilder har blitt kjøpt av blant annet Norsk kulturråd, Trøndelag kunstgalleri og Nord-Trøndelag fylkesgalleri. I 1976 fikk han Rissa kommunes kulturpris.

- Lørdag koste han seg på Rissamartnan. Den siste tiden har han malt mye og vært svært inspirert. Da han kom tilbake til omsorgsboligen sin koste han seg med pizza, sier Due Winsjansen.

Hadde vært på besøk i Trondheim

Søndag hadde han vært på besøk hos en kamerat i Trondheim da ulykken inntraff og en bil med et ektepar i 50-årene kom over i motsatt kjørefelt og traff bilen til Sandøy. Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent. Ekteparet kom fra ulykken med lettere skader. Pårørende forteller om en solstråle som brukte å underholde beboerne og ansatte ved sykehjemmet. Torsdag dro han frem trekkspillet til stor glede.

- Han sang og underholdt i to timer, og han har en veldig fin rolle på sykehjemmet. Nå krysser vi fingrene for at han klarer seg, sier Due Winsjansen.

Magne Sandøy var sjåfør av denne bilen. Foto: adressa.no-tipser
Ekteparet i 50-årene satt i denne bilen. Foto: adressa.no-tipser
Ulykken inntraff på fylkesvei 770 i Rissa. Foto: Arne Blix
Bilene ble berget ved 22-tiden søndag kveld. Foto: Joakim Slettebak Wangen