Maleren Magne Sandøy fra Rakvåg satt i den ene bilen som var involvert i frontkollisjonen i Rissa. Dette bildet er fra 2006. Foto: KJELL A. OLSEN

Den 77 år gamle maleren og musikeren Magne Sandøy fra Råkvåg i Rissa kommune var involvert i en frontkollisjon på riksvei 715 ved Olsøykrysset søndag kveld.

Han ble alvorlig skadd og ligger fortsatt i kunstig koma ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

- Går fremover

Anna Due Winsjansen er nærmeste pårørende til Sandøy, og hun forteller at Sandøy er i bedring.

- Det går sakte fremover, selv om han fortsatt ligger i koma. Det vil ta lang tid og legene tar det veldig gradvis. Jeg velger å være forsiktig optimist, sier Due Winsjansen.

Hun forteller at ulykken hvor den folkekjære maleren var involvert har rystet store deler av lokalsamfunnet på Fosen.

- Mange ringer og spør hvordan det går, og mange er bekymret og lei seg. Magne deltar stadig med sang og musikk på sykehjemmet hvor han har en omsorgsbolig, og han var også  produktiv som maler før ulykken, sier Due Winsjansen.

Venter på teknisk kontroll av kjøretøy

Lensmann Edgar Sumstad ved Rissa lensmannskontor forteller at det er begjært teknisk kontroll av bilen som kom over i motsatt kjørefelt og traff bilen som Magne Sandøy satt i.

- Det er Statens vegvesen som foretar undersøkelsen, men den rapporten har ikke kommet ennå. Ellers er det meste av undersøkelser og vitneavhør gjennomført i saken, sier han.

Det var et ektepar i midten av 50-årene fra Trondheim som satt i bilen som kom over i motsatt kjørefelt. De ble lettere skadd i ulykken.

Magne Sandøy var sjåfør av denne bilen. Foto: adressa.no-tipser
Ekteparet i 50-årene satt i denne bilen. Foto: adressa.no-tipser
Ulykken inntraff på fylkesvei 770 i Rissa. Foto: Arne Blix