Det nasjonale bestandsmålet for region 6 (Møre og Romsdal, Nord- og Sør-Trøndelag) er satt til 12 årlige ynglinger. Dette målet antar en er nådd før jakta starter etter nyttår.

Like fullt tillater nemnda jakt i hele Møre og Romsdal og hele Sør-Trøndelag, og mener i tillegg det er grunnlag for å senke gaupebestanden ytterligere i Nord-Trøndelag.

I området Snåsa, Røyrvik, Lierne, Namsskogan og Grong tillates det felling av 13 gauper, og på Fosenhalvøya, Namdalseid og deler av Namsos kan det felles ti.

Kontroversielt

Det som er mer kontroversielt er imidlertid fellingen av gauper i de to andre fylkene.

Naturvernforbundet påpeker at det i Møre og Romsdal er registrert en yngling, mens forvaltningsplanen for gaupe har et mål om to ynglinger.

Tilsvarende i Sør-Trøndelag er det registrert to ynglinger, mens målet er tre.

Lave tap

Det har vært lave tap av beitedyr i disse fylkene det siste året, og Naturvernforbundet mener dette derfor ikke kan tillegges vekt.

I Møre og Romsdal er det oppgitt tap av seks sauer, mens det i Sør-Trøndelag er registrert tap av fem sauer og et reinsdyr.

Kritiserer

Naturvernforbundet kritiserer avgjørelsen i rovviltnemnda.

– Kunnskapsgrunnlaget er godt nok til å forvalte gaupebestanden, men denne kunnskapen må jo også brukes til noe. Her har nemnda kunnskap, men gjør vedtak som om de har en helt annen kun nskap enn den som er lagt frem , skriver Naturvernforbundet i de tre fylkene i sin klage.