14 personer er pågrepet etter at to utenlandskregistrerte biler med tyvgods ble stoppet fredag kveld.

Politiet i Trondheim lå fredag på hjul etter to varebiler på vei sørover fra Trondheim. Etter å ha fått bistand fra Hedmark politidistrikt ble bilene stoppet på Kvikne. Til sammen elleve personer satt i de to bilene. Bilene var fyllt med tyvgods og alle elleve ble pågrepet og fraktet tilbake til Trondheim.

Fra Romania

I tillegg til de elleve ble tre personer til pågrepet i Trondheim fredag kveld og natt til lørdag. Ifølge politiet kommer alle de pågrepne fra Romania.

Gjennom hele helgen av kriminaletterforskere ved Sentrum politistasjon jobbet på spreng med et stort beslag av tyvgods.

– Vi jobber intensivt med ransaking og ettergått en del av godset som ble funnet i bilene. Jeg kan bekrefte at vi har funnet gjenstander som er stjålet, sier krimvaktleder Bjørn Jacobsen ved Sentrum politistasjon.

Blant tyvgodset finnes det sykler og mobiltelefoner.

Vurderer fengsling

– Majoriteten er siktet for heleri. Det er snakk om befatning med stjålet gods, sier politiadvokat Ann Charlotte Benberg ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

– Vil dere begjære de siktede varetektsfengslet?

– Det er en fortløpende vurdering som vi tar, sier Benberg.

Advokat Christian Wiig forsvarer en av de siktede i saken. Forsvareren var søndag kveld i kontakt med politiet for å høre om hans klient vil bli framstilt for varetektsfengsling mandag. Det blir han ikke.

– Jeg fikk beskjed om at han vil få et forelegg og deretter bli sendt ut av landet, sier Wiig.