Disse bildene viser beslaget politiet gjorde i to varebiler på Kvikne forrige fredag.

Beslagene viser blant annet sykler, mobiltelefoner og verktøy. Politiet mener mye av dette er stjålet.

I de to varebilene satt det elleve personer. Alle elleve ble pågrepet. Samme kveld og påfølgende natt pågrepet politiet i tillegg tre personer i Trondheim, i forbindelse med beslaget. Alle 14 kommer fra Romania.

Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hvilken tilknytning de tre pågrepne i Trondheim hadde til beslaget.

Stjålet i Trondheim

Flere av de beslaglagte gjenstandene er stjålet.

- Vi har sporet en del av beslaget til å være tyvegods stjålet i Trondheim, sier politiadvokat Sigbjørn Oldren ved Sentrum politistasjon.

Han understreker at ikke hele beslaget stammer fra tyverier.

Etterforskere jobber fortsatt med å kartlegge hvor flere av eiendelene stammer fra.

8000 i forelegg

Alle de 14 pågrepne fikk et forelegg. Flere av foreleggene var på cirka 8000 kroner. Alle 14 fikk forhåndsvarsel om mulig utvisningsvedtak, at Utlendingsdirektoratet (UDI) kan fatte vedtak og utvise dem fra Norge.

- Alle er bøtelagt for heleri og besittelse av tyvgods. Alle vedtok forelegget. Én person ble utvist i starten på uka. Torsdag mottok politiet utvisningsvedtak på en til, sier Olderen.

UDI mottok henvendelsen om å utvise de 14 rumenske statsborgerne.

- UDI kan bekrefte at vi kjenner til politiaksjonen og at det er vårt ansvar å fatte utvisningsvedtak, men på grunn av taushetsplikten kan vi dessverre ikke kommentere enkeltsakene, sier områdeleder for utvisning Camilla Torgersen  i UDI.

- En tredje person til fikk utvisningsvedtak i starten av uken. Det er begjært utsatt iverksetting og vedkommende fikk utsettelse på utvisningen, sier fagleder Trond Aune ved politiets utlendingskontroll i Sør-Trøndelag.

Utvises

En av de 14 siktede ble i Sør-Trøndelag tingrett mandag varetektsfenglet i én uke, i påvente av at utvisningsvedtaket ble fattet.

- Klienten min tok betenkningstid til fengslingen, sier advokat Tore Angen.

Denne mannen mottok i går vedtaket fra UDI om at han utvises fra Norge.

Det har ikke lyktes adressa.no å komme i kontakt med advokat Angen fredag.

Varebilene inneholdt flere sykler, mobiltelefoner og en del verktøy. Politiet arbeider fortsatt med å kartlegge hvem som eier dette. Foto: Politiet