- Jeg ser på dette som ærekrenkende. Alle på flyet skjønte at det var meg det gjaldt, og jeg reagerer på at de sa at jeg var en sikkerhetsrisiko over høyttaleranlegget. Hele saken har vært en stor belastning for meg. Jeg kunne jo ikke gjort en flue fortred, sier han.

- Jeg ville forklare hvorfor jeg skalv

20-åringen hadde vært på besøk hos sin bestefar i Nord-Salten og skulle rekke et fly tilbake til Trondheim dagen før nyttårsaften.

- Jeg forsov meg den morgenen og ble ganske oppskaket og stresset siden jeg skulle rekke et fly fra Bodø til Trondheim, sier Iversen.

Han forteller at han har en dissosiativ lidelse, posttraumatisk stress og sosial angst som gjør at han kan bli oppskaket i visse situasjoner.

- Jeg kom akkurat tidsnok til flyet, og var ganske skjelven da jeg gikk inn for å sette meg. Da jeg passerte flyvertinnen sa jeg at jeg måtte ha to ord med henne. Jeg ville være ærlig og forklare hvorfor jeg var skalv, sier 20-åringen.

Ble forlatt på flyterminalen i Bodø

Han fortalte om sin diagnose og at han for flere år siden hadde fått et krampeanfall på en fest. Han understreket at det ikke var noen tegn på at noe lignende skulle skje på flyet.

Deretter ble han henvist til et sete der han kunne roe seg ned.

- Jeg pustet ut og tenkte; endelig. Jeg rakk flyet.

Etter 20 minutter ble han kontaktet av flyvertinnen og fortalt at han likevel ikke kunne bli med på flyet. Han ble eskortert ut til flyterminalen. Ifølge Iversen gikk hele hendelsen rolig for seg.

- Jeg ble satt igjen på flyterminalen i Bodø, uten noen råd eller tilbud om hva jeg skulle gjøre videre. Jeg måtte sove på en benk natta over, og måtte betale 2 277 kroner for en ny flybillett dagen etter.

Anmeldte saken

Noen dager senere kom Iversen over en artikkel i avisa Nordland. Saken fortalte om en person som ble kastet av et Norwegian-fly mellom Bodø og Trondheim.

Videre sto det at det ble opplyst over høyttaleranlegget overfor de andre passasjerene at mannen ble ansett som en sikkerhetsrisiko. Dette fikk 20-åringen til å reagere, og mandag anmeldte Iversen Norwegian for ærekrenkelse.

- Vi kan bekrefte at vedkommende har inngitt en anmeldelse i dag, opplyser krimvakta ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor overfor adressa.no.

Iversen håper nå at han får refundert pengene han måtte bruke på en ny flybillett, og en beklagelse fra Norwegian.

- Jeg ønsker en ansikt-til-ansikt beklagelse. Jeg har fortalt politiet at jeg gjerne går inn til megling med Norwegian. Jeg har lyst til å møte den personen som ga ordren om å si at jeg var en sikkerhetsrisiko over høyttaleranlegget. Jeg ønsker en beklagelse fra den personen, sier han.

- Tar det til etterretning

Norwegian vil ikke kommentere den konkrete hendelsen eller hvordan flyselskapet vurderer enkeltpassasjerer da adressa.no kontakter dem mandag ettermiddag.

- Dersom kapteinen vurderer en passasjer som en trussel mot flysikkerheten, så har han eller hun myndighet til å nekte vedkommende å fly med oss på den aktuelle flygningen, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Han er ikke kjent med at det har kommet en anmeldelse i forbindelse med denne hendelsen.

- Dersom dette er tilfelle, tar vi det til etterretning og forholder oss til ordinær saksgang. Det er viktig for oss å understreke at Norwegian alltid setter passasjerenes sikkerhet først - uansett, sier Sandaker-Nielsen.

Norwegian velger å ikke svare på hva som er vanlig praksis når det gjelder å annonsere at noen er en sikkerhetsrisiko over høyttaleranlegget slik at andre passasjerer hører det.

- Det er viktig for oss å understreke at Norwegian alltid setter passasjerenes sikkerhet først - uansett, sier informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen. Foto: Norwegian