En kvinne i 40-årene fra distriktet er alvorlig skadd, men tilstanden er stabil, melder kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne ved St. Olavs Hospital klokka 10.50.

Hun får behandling ved intensivavdelingen ved sykehuset etter en frontkollisjon tidligere i dag.

Brannvesen, politi, ambulanse og luftambulanse rykket ut til ulykkesstedet på fylkesvei 950 (gamle E6) ved Bunnpris-butikken på Hundhammeren på kommunegrensa mellom Malvik og Trondheim. Ulykken ble meldt inn rundt klokka 08.25.

Veien ble stengt ei stund etter ulykken, men nå er den åpnet igjen. Politiet opplyser om at det er glatt veibane på strekningen på grunn av dieselsøl.

Satt fastklemt

- En semitrailer og en personbil kolliderte front mot front. Én person satt fastklemt, men ble frigjort av brannvesenet, sier operatør Steffen Eriksen ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

- En kvinne er alvorlig skadd og er tatt med i ambulanse til St. Olavs Hospital i Trondheim, sier innsatsleder Jomar Sjøhagen ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adressa.nos reporter på stedet.

Sjåføren av semitraileren, en mann i 30-årene med bosted utenfor distriktet, kom uskadd fra ulykken

Ukjent årsak

Brannvesen fra både Malvik og Trondheim dro til stedet og bisto med oppryddingsarbeidet. Ulykken skjedde på trondheimssiden, 40-50 meter fra kommunegrensa til Malvik.

- Vi vet ikke årsaken til ulykken ennå, sier Sjøhagen, som også opplyser at det er glatt veibane.

Veien ble stengt da krimteknikere og personer fra ulykkesgruppa til Statens vegvesen måtte gjøre en del undersøkelser på ulykkesstedet. Deretter var det manuell dirigering på stedet av politiet.

Semitraileren kom fra Malvik og var på vei mot Trondheim da ulykken inntraff. Et av kjøretøyene kom over i motsatt kjørefelt, men det er ukjent hvem av kjøretøyene som gjorde det.

- Det er ikke omfattende skader på semitraileren, men personbilen er totalvrak, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Kø på stedet

Ulykkesgruppa til Statens vegvesen vil blant annet gjøre friksjonsmålinger på ulykkesstedet. Personbilen traff trekkvognas venstre del av fronten.

Klokka 09.26 fikk Vegtrafikksentralen melding om at veien ble stengt på grunn av oppryddingsarbeid. Nå er veien åpen for normal trafikk.

- Det har dannet seg en del kø, sa trafikkoperatør Terje Engstrøm ved Vegtrafikksentralen tidligere dag.

En kvinne som satt i personbilen ble sittende fastklemt etter ulykken. Foto: MORTEN ANTONSEN
Ulykken skjedde på kommunegrensa mellom Malvik og Trondheim. Foto: FRANK LERVIK
Lastebil og personbil kolliderte tirsdag morgen på fylkesvei 950 i Malvik. Foto: MORTEN ANTONSEN
Politiets krimteknikere og representanter fra Staten vegvesens ulykkesgruppe gjorde undersøkelser på ulykkesstedet. Foto: FRANK LERVIK