Dette er Elins historie:

- Han lurte meg inn på et rom og låste døra, før han tok tak i hodet mitt og voldtok meg oralt. Sa at hvis jeg sladret, ville mamma dø.

Hun forteller at han laget avtaler om når hun måtte komme til ham. Og at trusselen hele tiden hang over henne. Trusselen om at moren, som var alvorlig syk, ville dø om hun fortalte det til noen. Redselen for at hun selv ville dø dersom hun ikke gjorde som han sa. Elin sa ingen ting. Til slutt døde moren likevel av sykdommen.

- Etter sommerferien det året fikk jeg eget rom, og lå ikke på firemannsrom som jeg hadde gjort før. Så kom han dit. Og jeg tenkte; men kommer han nå - mamma er jo død? Jeg trodde de tingene hang så tett sammen. Og da jeg lå på eget rom, gikk han lenger.

Elin Myhre har en lang prosess bak seg. Etter mange år med fortrenging av de grusomhetene, førte all oppmerksomheten rundt Bjugnsaken til at opplevelsene kom opp igjen i bevisstheten.

Til slutt søkte hun hjelp hos Juridisk rådgivning for kvinner. Overgriperen var i mellomtiden død, men fordi det var «tilstrekkelig sannsynliggjort at det foreligger årsakssammenheng mellom de seksuelle overgrep og de psykiske lidelsene søker har slitt med», ble Elin tilkjent 100000 i rettferdserstatning fra Staten.

- Jeg husker ennå da jeg kom dit som åtteåring. Han skulle leike med oss småjentene og stilte oss opp for å måle hvem av oss som hadde lengst bein. Jeg kjente hånda hans oppi skrittet og skvatt tilbake.

Elin har mange vonde minner fra Vikhov. Hun forteller om år hun var redd for å sove om natta fordi hun aldri visste når han kunne komme på nettene.

- Alle årene jeg gikk på Vikhov, skjedde det jevnlige overgrep. Jeg husker at jeg prøvde å gjemme meg på do. Men det hjalp ikke, forteller Elin. Det er lenge siden Elin opplevde disse vonde årene, men de er fremdeles vanskelig å snakke om.

- Overgrepene ble stadig verre og endte til slutt med voldtekt, sier hun.

I dag er Elin blitt 50 år. Hun er fremdeles preget, men understreker at det er mulig å få et godt liv, selv etter opplevelser av grove overgrep.

Noen unnskyldning fra ansvarlige myndigheter har hun aldri fått.

Kunnskapsdepartementet er framlagt saken om Vikhov. Les deres svar her.

Les dokumentet «De mørke årene ved stillhetens skole» i papiravisen eller e-avisen

Les «Annas» historie her

Les «Marits» historie her

Les «Evas» historie her

Les «Steinars» historie her