Politiet fikk melding om skredet i Storlidalen i Oppdal klokken 14.27 lørdag ettermiddag. Vitner på stedet så skispor i nærheten av skredet.

- Sporene var godt synlige, men det var spor både inn og ut av området, sier Odd Magne Hals til adressa.no.

Godt synlige spor

Lavinehunder, redningsmannskaper og et Sea King-helikopter deltok i søket som pågikk frem til i 19-tiden lørdag kveld. Helikopteret brukte varmesøkende kamera.

Ifølge operasjonsleder Erling Landrø ved Sør-Trøndelag politidistrikt, er det skiløyper i området. Derfor ble det viktig å avklare om det befant seg folk i løypene da skredet gikk.

Like etter klokken fem førte beskrivelser fra vitner til at man anslo at personer som ble observert i området etter all sannsynlighet hadde kommet seg bort. Det baserte politiet på beskrivelser av en parkert Audi som har forsvunnet.

Fortsetter

Søket fortsatte likevel utover lørdagskvelden.

- Vi føler oss rimelig sikre på at ingen er tatt av skredet, sier Svein Erik Wagnild, politiets innsatsleder på stedet.

Innsatslederen opplyser om at skredet var rundt 100 meter bredt. En skavl høyt oppe i fjellet skal ha gått. Det er nå rasfaregrad tre på stedet. Lokalbefolkningen i området reagerer på at folk beveger seg på så utsatte steder.

Like før klokken 19 hentes de siste lavinehundene ned fra skredområdet av Sea King-helikopteret, og søket anses som avsluttet.

Et Sea King-redningshelikopter deltar i søket. Foto: TOMMY FOSSUM
Snøskredet har gått i Storlidalen i Oppdal. Foto: LESERBILDE