En frittstående villa nordvest for Soknedal sentrum i Midtre-Gauldal, like ved E6, er fullstendig nedbrent etter en brann søndag morgen.

Overtent da brannvesenet kom

Operasjonsleder Arnt Harald Aaslund i Sør-Trøndelag politidistrikt sier til adressa.no at politiet fikk melding om brannen klokken 05.04. 24 minutter senere var første patrulje på stedet.

- Det befant seg to personer i huset, en i sokkeletasjen og en i hovedleiligheten, da brannen brøt ut. Vi antar at de ble vekket av en røykvarsler. Skadene på huset kan tyde på at brannen har startet i sokkelleiligheten, sier Stig Onsøyen, fagleder brann i Gauldal brann - og redningstjeneste til adressa.no

- Personene i huset kom seg i sikkerhet og er uskadd etter brannen, sier operasjonslederen.

Brannmester Rikard Heimen i Sør-Trøndelag brann- og redningstjeneste sier til adressa.no huset allerede var overtent da brannvesenet kom til stedet.

Tre tankvogner skaffet vann

- Vi forsøkte alt vi klarte å redde huset, men det lot seg ikke gjøre, sier han.

Heimen forteller at det var store problemer knyttet opp mot vanntilgangen på stedet.

- Det var ikke nok vann i vannledningene til å få slokket brannen. Derfor måtte vi ha tankbiler fra både Lundamo, Støren og Berkåk. Dessverre brant det for godt til at vi fikk slokket før huset brant ned, sier Heimen.

- Vannledningsnettet i Soknedal er beregnet på drikkevann.  Det er ikke tilstrekkelig med vann for brannslukking. Ved brannutrykninger er det vanlig rutine at det rykker ut tankvogner med vann til brannstedet. Vi har hatt tre tankbiler som har gått i skytteltrafikk med vann i hele natt, sier Stig Onsøyen.

Det pågår nå etterslukking på brannstedet. Etterslukkingen vil pågå i hele dag.