Først gikk én person gjennom isen. Så forsøkte fire vitner å redde ham. Det resulterte i en dramatisk sitausjon i Lundfjorden i Åfjord mens store redningsmannskaper ennå var på vei til stedet lørdag formiddag.

Tre til sykehus

- Heldigvis er alle kommet opp fra vannet, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Tre personer er sendt til St. Olavs Hospital med helikopter. Skadeomfanget er ukjent. To personer kom seg opp av vannet for egen maskin.

Lægdheim sier at de tre som er sendt til sykehus ble hentet opp av vannet ved hjelp av et Sea King redningshelikopter. De var alle ved bevissthet da de ble fraktet til sykehuset.

Ifølge overbrannmester Stig Lunde i Trøndelag brann- og redningstjeneste ble også en dykker fra Trondheim sendt til stedet med luftambulanse.

Alle som hadde gått i vannet skal ha vært reddet opp like etter klokken 10.30.

Foruten luftambulansen, Sea King-helikopteret og politiet deltok lokalt brannvesen og helsevesen i redningsaksjonen.

Falt i vannet da de forsøkte å hjelpe

Meldingen om at den første personen hadde gått gjennom isen kom til politiet like etter klokken 10. Mens politiet hadde telefonkontakt med vitner på stedet gikk ytterligere fire personer i vannet.

- De forsøkte å ta seg ut til han som lå i vannet fra før ved hjelp av en liten båt som de flyttet over isen. Da falt de i vannet. To av dem kom seg opp i båten igjen, sier Lægdheim.

Hun advarer nå folk mot å ta seg ut på islagte fjorder.

- Dette er et tydelig tegn på at isen ikke nødvendigvis er trygg lengre, sier operasjonslederen.

Operasjonssentralen i Trondheim har så langt ikke detaljert kunnskap om forholdene på stedet, men Lægdheim sier det er åpenbart at isen er usikker.

Har du informasjon, bilder eller video fra stedet? Kontakt adressa.no på webred@adresseavisen.no.

Her letter ambulansehelikopteret i Trondheim med dykkeren som ble sendt til Åfjord. Foto: Espen Bakken