Seksjonssjef Kjartan Knutsen i Statens Naturoppsyn (SNO) bekrefter overfor adressa.no at ulven ble skutt klokken 18.55 fredag kveld.

Ulven ble felt like sør for Ausetsetra i Snillfjord kommune.

Lars Olav Lund i SNO var med på fellingslaget. Han forteller at ulven ble skutt fra helikopter.

Naturvernforbundet skuffet

Per Flatberg i rovdyrutvalget i Naturvernforbundet er svært skuffet over at ulven er skutt.

- Vi har vært i nær kontakt med Direktoratet for naturforvaltning, og vi håpet at det skulle være mulig å klage på avgjørelsen om felling. Klageretten er helt illusorisk. Det var ikke mulig å få dem til å vente inntil klagen vår var vurdert, sier Flatberg.

Han mener ulven kunne ha forflyttet seg før sauene kom på beite.

- Den har jo vandret fra Østlandet til Trøndelag. Det er sant at den har gjort en del skade, men man kan ikke være sikker på at den ville fortsette å oppholde seg her, sier han.

Fornøyde sauebønder

- Vi i Agdenes sau og geit er i dag fornøyde med vedtaket fra DN og den hurtige og effektive fellingen som har blitt gjort av SNO. Dette er i tråd med rovviltforliket inngått på Stortinget, skriver leder Kristian M. Fremstad i en e-post. - Vi forventer videre hjelp fra DN med den voksende jervebestanden i beiteområdene våre, legger han til.

Onsdag ble to ulver skutt i Rendalen i Hedmark, også de fra helikopter.

- Det er en fremgangsmåte som ikke er miljønasjonen Norge verdig. Vi er skuffet over at man går frem på denne måten, sier Flatberg.