Natt til mandag gikk det et større steinskred ved Eggafossen i Holtålen. Politiet fikk melding om skredet klokken 01.40, og skredet har gått over fylkesvei 30 mellom Røros og Støren.

- Skredet er i alle fall 20 meter bredt. Det dekker begge kjørefelt, sier operasjonsleder Hanne Yding ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Dekker hele veien

I halv åttetiden melder politiet på Twitter om stor rasfare i området. En geolog var i morgentimene på stedet sammen med en politipatrulje for å vurdere sikkerheten. I påvente av vurdering fra geologen ventet politiet med å ta seg inn til skredet. I nattetimene var det usikkert hvorvidt noen var tatt av raset.

Klokken 07.30 kan operasjonsleder Wiktor Pedersen fortelle at man føler seg sikre på at ingen er tatt.

- Ingen er meldt savnet, og ingen spor tyder på at noen er under skredet, sier han.

Veien er stengt, og omkjøring er skiltet. Politiet henstiller alle som ferdes i området om å følge skiltingen. Skuelystne bes også om å holde seg unna.

- Geologen sier at det ikke er ferdig å rase i området. Dette er et høyrisikoområde, forteller Pedersen.

Stengt i dagesvis

Politiet forventer at veien vil være stengt i flere dager. Omkjøring er via Brekken/Tydal og Tynset/Kvikne.

Ifølge Nea radio dreier det seg om flere tonn tunge steinblokker, jord og trær. Dette er det andre skredet i området på kort tid. Sist var på torsdag, og entreprenøren konkluderte da med at det ikke var noen umiddelbar fare for nye skred.

Bilder, video eller opplysninger? Kontakt oss på webred@adresseavisen.no eller SMS/MMS med kodeord TIPS til 07200.

Flere store steiner sperrer veien. Foto: adressa.no-tipser