Natt til mandag raste flere tonn tunge steinblokker, jord og trær ut i fylkesvei 30 ved Eggafossen i Holtålen.

Det er det andre skredet på få dager. På torsdag havnet stein og jord utover veibanen, som ble ryddet i løpet av kort tid. Entreprenøren konkluderte med at det ikke var fare for nye skred.

20 meter bredt

Mandags morgen blokkerer det nye skredet reiseveien til jobb for mange. Adressa.no får opplyst at det skal være hele 20 meter bredt. Skredet skjedde 10 meter nord for torsdagens skred. Politiet holder vakt på ulykkesstedet. Det er ikke meldt om skadde etter skredet.

- Ingen er meldt savnet, og ingen spor tyder på at noen er under skredet, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Ordfører Jan Håvard Refsethås i Holtålen, er blant dem som er skredfast og ikke kommer seg til kontoret.

Gir store praktiske problemer

Refsethås forteller adressa.no at han har vært i kontakt med Statens vegvesen som skal ha opplyst ham om at veien kan bli stengt i en uke. Det vil medføre store praktiske problemer for skoleelever og arbeidsfolk som bruker riksveien daglig.

- Hovedfartsåren mellom Støren og Røros er stengt. Det er lang omkjøring, om Tynset, sier operasjonsleder Pedersen.

Dermed er den eneste farbare veien mellom Holtålen og Ålen jernbanen. Ifølge ordføreren har han forsøkt å kontakte NSB for å sette opp ekstra tog, men det er ikke enkelt å endre på rutene. Det skal være rundt 15 skoleelever som reiser til Ålen på fylkesveien hver morgen. For dem vil det være mulig å ta seg til skolen med tog, men elevene kommer seg ikke tilbake før sent på ettermiddagen med gjeldende ruter.

- Sjokkert

Rådmann Marius Jermstad var på stedet mandag morgen. Han kjørte nedover da han hørte om skredet.

- Jeg er sjokkert, sier han til adressa.no.

Eggafossen er kjent som rasutsatt område. I august 2011 gikk det et jordras der. Torsdag skjedde det igjen.

- Strekningen ble friskmeldt av veivesenet i forrige uke. De har jammen litt å svare for, sier Jermstad.

Varaordfører Gudbrand Rognes (Sp) tok til orde for bedre skredsikring etter skredet torsdag. Rognes kjører strekningen på vei til og fra jobb hver dag, og innrømmer at han ofte tenker på manglende skredsikring langs strekningen som går mellom Haltdalen og Ålen.

- Det er slett ikke første gangen at det kommer stein ned på veien. Vi sender mange skolebarn på denne veien hver dag, og jeg blir minnet på farene hver gang jeg ser skredrester i grøfta, sa han torsdag.

Ordfører i Holtålen, Jan Håvard Refsethås (Sp). Foto: GEIR TØNSET
Rådmann Marius Jermstad i Holtålen var på ulykkesstedet mandag morgen. Foto: GEIR TØNSET
Eidet bru i Ålen ble stengt etter skredet. Foto: GEIR TØNSET
Ingen ble tatt av raset. Foto: ADRESSA.NO-TIPSER