Her er Tare nær målgang i hjembygda Oppdal, for å hvile på Skifer hotel før han fortsetter videre mot Nordkapp. Foto: Ludvig Killingberg

Det er nå en måned siden han forlot hjembygda for å starte Norge på langs-turen fra Lindesnes - og mot Nordkapp.

Hyllet i hjembygda

- Dette har vært en stor opplevelse for meg. Jeg vil for alltid huske turen på ski over Valdresflya. Føret var trått, men det var en nydelig tur, sier Tare Teksum etter «målgang» i Oppdal sentrum med over hundre skoleunger etter seg. Selv liker han aller best å gå langs lite trafikkert vei og «lukte på naturen».

Vil aktivisere folk

- Men det artigste er alle de hyggelige meldingene vi har fått på veien. Mange stopper og slår av en prat - noen har også sagt at jeg er en stor inspirasjon for dem. Det betyr mye for meg, og inspirerer meg til å holde på. Derfor håper jeg at folk kan henge seg på meg videre oppover landet også. Hovedmålet er å få folk til å være aktive, forteller Teksum.

Forserer tidsplanen

Han satser på å være framme 30. juli, noe som er 20 dager før planen.

- Det går så mye bedre fordi vi er godt forberedt og jeg har sterkere kapsitet enn vi trodde. Men det er viktig å understreke: Uten min ledsager Hans Grøseth og resten av teamet hadde ikke dette gått, sier Tare Teksum.

Gnagsårfritt på Skifer

- Har du fått gnagsår?

- Nei, jeg har ingen ubehag. Dette går veldig bra, sier Teksum, som i kveld skal spise med sine foreldre samt laget som har støttet ham rundt «Norge på langs»-turen. Selv skal han ikke bo hjemme i kveld, men sove på Skifer hotel før turen fortsetter nordover mot Støren i morgen.

- Hjembygda mi Oppdal betyr mye for meg, men akkurat nå er Oppdal hvilken som helst bygd. Jeg skal videre. Til Nordkapp.

Du kan følge Tares ferd mot Nordkapp på hans blogg tareteksum.no.