Mandag kveld klarte polske Grzegorz Smolak å feste en utrolig historie på video fra Rognes i Midtre Gauldal. Videoen viser hvordan Norges modigste søye tar opp kampen med ulven som sikler på lammene hennes.

David mot Goliat

Adressa.no har ikke fått tilgang på videoen, men den viser ifølge VG at sauemammaen gjør som David og tar opp kampen med Goliat. Hun stiller seg foran sine to lam, og går til frontalangrep. Ulven blir forfjamset, og stikker til skogs. Gråbein kommer tilbake, men resultatet er ikke noe annerledes. Søya nekter å bli spist, og stirrer nesten ulven i senk. Ulven gir opp, og løper inn i skogen.

- Det var et utrolig syn. Det var tydelig at hun ville gjøre alt for å beskytte lammene sine, sier Smolak til VG.

- Jeg har aldri sett ulv før. Dette er noe jeg aldri vil glemme, sier han.

- På rett sted til rett tid

Han var på vei til fisketur da bilturen raskt ble ekstra interessant. Det var ingen tvil om at han fikk en skikkelig fangst med mobilkameraet.

Riksavisa har snakket med flere eksperter som har fått sett videoen, og det er ingen tvil om at det er en dalasau som for en gangs skyld jager ulven.

Skogbrukssjef Kai Børge Amdal i Midtre Gauldal har også sett filmen, og mener den er av god kvalitet.

- Det spesielle med dette er at det er festet på film. Her var noen på rett sted til rett tid, sier han til Adressa.no.

Lekte med matfatet

Han understreker at det er minst tre ulver som er på ferde i distriktet for tiden, og han tror det er snakk om yngre individ på vandring.

- Jeg tror ikke ulven ble så skremt, men det virket som den var leken. Dette kan jo minne om en ung ulv som byr opp til dans, sier han.

- Ikke redd ulven

Amdal tror at dersom ulven hadde vært sulten nok, så ville han ikke gitt opp så lett.

- Sauen og lammene ville hatt lite å stille opp med hvis ulven virkelig bestemte seg, sier han.

Han er likevel imponert over den drøye søya.

- Morsinstinktet stikker dypt. De verner om avkommet sitt så langt det er mulig. Sauemamma var definitivt ikke redd ulven, kommenterer Amdal.